Grote zorgen bij KLM-bemanningen om Britse mutatie

Cityhopper
13 januari 2021 - 17:09 | Door: 
Doron Sajet
| Foto: KLM

SCHIPHOL - Cabinevakbond VNC maakt zich grote zorgen over het blijven doorvliegen van KLM op het Verenigd Koninkrijk, vanwege het besmettingsgevaar van de Britse coronamutatie. De bond is erover in spoedoverleg met KLM. Volgens VNC zijn er wel al meerdere vluchten geannuleerd.

VNC wil van KLM zekerheid dat iedere passagier aan boord stapt met een recente negatieve PCR-testuitslag. Die uitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur. De bond wil ook van KLM weten hoe ze de bemanningen beter gaan beschermen, zowel aan boord van de vliegtuigen als in de hotels waarin overnacht moet worden.

KLM vliegt dagelijks ruim 20 keer op en neer naar het Verenigd Koninkrijk. Op de meeste vluchten blijft de bemanning op heen- en terugvlucht aan boord, maar bij sommige avondvluchten wordt er overnacht op de bestemming.

Geen signalen van zorg bij de piloten
Bij de piloten van KLM zijn geen zorgen om de Britse mutatie. Volgens een woordvoerder van pilotenbond VNV is dat omdat de vliegers de cockpit niet verlaten en bij een nachtstop hun hotelkamer niet uitkomen. Het cabinepersoneel loopt wel door het vliegtuig, bijvoorbeeld om eten en drinken uit te delen. In het begin van de coronacrisis bleef die service beperkt tot een flesje water en een snack die klaarlagen op de stoel. Mogelijk wordt die maatregel weer door KLM ingevoerd om het contact tussen de bemanning en de passagiers te beperken.

In de Tweede Kamer wordt vandaag gedebatteerd met het kabinet over de verlengde lockdown. Veel fractievoorzitters begrijpen niet waarom de vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zuid-Afrika  -landen waar besmettelijkere mutaties van het coronavirus zich snel verspreiden- en Schiphol niet worden ingeperkt.

Sneltest
De NOS meldt dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten dat reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk ook een coronasneltest moeten doen voor ze naar Nederland vliegen, bovenop de al verplichte PCR-test.

Dit artikel is afkomstig van mediapartner NH Nieuws.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen