Malaysia Airlines krijgt groen licht voor volgende stap in herstructurering

Malaysia A350
22 januari 2021 - 11:41 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: Reismedia

KUALA LUMPUR - Het moederbedrijf van Malaysia Airlines heeft van een Britse rechtbank groen licht gekregen om een belangrijk onderdeel van een omvangrijke herstructurering door te zetten. De herstructurering is volgens Malaysia Aviation Group noodzakelijk vanwege de grote impact van de coronacrisis op het wereldwijde vliegverkeer en toerisme.

Het groene licht van de Britse rechtbank biedt Malaysia Aviation Group (MAG) de optie om een bijeenkomst met schuldeisers te plannen waarbij de herstructureringsplannen worden toegelicht. De uitkomst daarvan zal op 22 februari tijdens een hoorzitting bij de rechtbank worden gerapporteerd. Volgens MAG heeft een overgrote meerderheid van belanghebbenden ingestemd met het herstructureringsplan van in totaal vier miljard dollar.

Een kleine minderheid van schuldeisers is volgens MAG nog niet akkoord gegaan. Daarom wordt een deel van de herstructurering ten uitvoer gelegd door middel van een regeling die zal worden voorgesteld door MAB Leasing, de vliegtuigleasetak van de Maleisische luchtvaartgroep.

Eerder bleek dat vooral leasemaatschappijen dwars lagen om het plan goed te keuren. Ze gingen niet akkoord met met het verlagen van de leasetarieven met vijftig tot zeventig procent, zo meldde Reuters in oktober. 

Malaysia Aviation Group verwacht dat het juridische proces in Groot-Brittannië en de bredere herstructurering van de groep tegen het einde van het eerste kwartaal zullen worden afgerond.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen