Lege flesjes tequila gevonden in nieuwe Air Force One in aanbouw

Nieuwe Air Force One
20 september 2021 - 15:51 | Door: 
onze redactie
| Foto: Boeing

SAN ANTONIO - In één van de twee Boeing 747-8’s die Boeing ombouwt tot de nieuwe Air Force One-toestellen, zijn deze maand twee lege miniflesjes tequila gevonden, meldt The Wall Street Journal. De vliegtuigfabrikant is een onderzoek gestart en neemt het voorval zeer serieus.

“Hoewel Boeing de afgelopen jaren al vaker problemen heeft gehad met gereedschap, vodden en ander fabrieksafval dat is achtergelaten in commerciële en militaire vliegtuigen, is dit incident bijzonder ernstig omdat het gaat om alcohol en highly classified jets”, aldus de krant.

Boeing ligt al langer onder vuur vanwege onzorgvuldigheid bij de productie van vliegtuigen. Ook trouwe Boeing-klant KLM heeft in 2019 geklaagd over de gebrekkige kwaliteitscontrole bij de 787.

Air Force One
Boeing bouwt in een beveiligde fabriek in San Antonio twee 747-8’s om tot de nieuwe presidentiële vliegtuigen van de VS. Die hebben call sign Air Force One als de president aan boord is. De toestellen moeten in 2024 de huidige, op de 747-200 gebaseerde vliegtuigen vervangen.

Eerder dit jaar gaf Boeing aan dat de bouw van de VC-25B’s, zoals ze officieel heten, mogelijk een jaar langer duurt tot 2025. Ook zouden de kosten 500 miljoen dollar hoger uitvallen dan de 3,9 miljard dollar die ervoor begroot is. Volgens Boeing komt dat door de coronamaatregelen.

De vliegtuigen zijn met name zo duur vanwege alle veiligheidssnufjes. De Air Force One wordt ook wel beschreven als een ‘vliegend fort’.

Fotobijschrift: het kleurenschema op bovenstaande impressie is door president Trump ontworpen. Mogelijk kiest zijn opvolger, Joe Biden, voor een ander ontwerp.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen