Iberia viert 75 jaar vluchten naar Latijns-Amerika

20 september 2021 - 15:55 | Door: 
onze redactie
| Foto: Iberia

MADRID - Iberia viert deze week dat het exact 75 jaar geleden van start ging met vluchten naar Latijns-Amerika. Op 22 september 1946 vertrok een Douglas DC-4 vanuit Madrid naar Buenos Aires, met tussenstops in het tegenwoordige Westelijke Sahara, Natal en Montevideo. Destijds was dat een reis van 36 uur.

Latijns-Amerika vormt 75 jaar later de belangrijkste intercontinentale markt voor Iberia. Thuisbasis Madrid heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste springplank voor reizigers tussen Europa en de met name Spaanstalige landen in Centraal- en Zuid-Amerika.

Door de jaren heen werden de vliegtuigen sneller, groter en gerieflijker. De DC-4 werd vanaf 1957 afgelost door de Lockheed Super Constellation, in de jaren zestig gevolgd door de DC-8. In de jaren zeventig zorgden de DC-10 en de Boeing 747 voor een grote stap voorwaarts.

In de jaren negentig stapte Iberia over naar Airbus, en deed de recent uitgefaseerde viermotorige Airbus A340 haar intrede. Tegenwoordig zet Iberia uitsluitend nog tweemotorige Airbus A330’s en A350’s in op haar routes naar Latijns-Amerika.

  • Iberia A350

Documentaire en foto-expositie
Iberia viert het 75-jarig jubileum op verschillende manieren. Zo vindt maandag een evenement plaats in het Casa de América in Madrid, in aanwezigheid van onder andere regeringsvertegenwoordigers, ambassadeurs en persoonlijkheden uit de cultuur- en sportwereld. Tijdens het evenement gaat een documentaire in première ter ere van 75 jaar vluchten naar Latijns-Amerika. Ook is in het Casa de América maandag een foto-expositie geopend waarbij de geschiedenis van Iberia-vluchten naar Latijns-Amerika in beeld is gebracht. De foto-expositie is tot 27 september elke dag gratis toegankelijk.

Iberia heeft het vliegverkeer naar Latijns-Amerika tijdens de coronacrisis flink moeten reduceren, maar is nu weer bezig om op te schalen. Komend winterseizoen heeft de Spaanse luchtvaartmaatschappij wekelijks tweehonderd vluchten naar zeventien bestemmingen in vijftien landen in de planning staan. Met name richting Mexico, de Dominicaanse Republiek en Colombia wordt de capaciteit opgevoerd.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen