Airbus A380 wordt mogelijk een hotel in Frankrijk

A380-hotel Toulouse
4 februari 2022 - 16:11 | Door: 
onze redactie
| Foto: Projet Envergure

TOULOUSE - In Toulouse kan mogelijk over twee jaar overnacht worden in een tot hotel verbouwde A380. Ingenieur Frédéric Deleuze, die vijftien jaar lang voor Airbus werkte, heeft daarvoor een concreet plan gemaakt en zoekt nu naar investeerders. Met de Groupe Duval, een grote Franse projectontwikkelaar, is er al een belangrijke partner binnengehaald.

Het plan is om een oude, voor de sloop bestemde A380 aan de noordkant van luchthaven Toulouse-Blagnac neer te zetten en te verbouwen tot hotel met 31 kamers, waarvan twee suites. Eén suite wordt in de cockpit gesitueerd. Naast het vliegtuig komt een restaurant met plaats voor 60 gasten. Om in luchtvaartsferen te blijven, wordt dat gebouw ontworpen alsof het een luchtverkeerstoren is.

Wereldwijd zijn er al verschillende vliegtuigen tot hotel of hostel omgebouwd, waaronder een Boeing 747 in Stockholm (Jumbostay Hotel Arlanda), maar het zou voor het eerst zijn dat een Airbus A380 hiervoor gebruikt wordt. Volgens La Depeche moet het hotel minimaal 3 sterren krijgen. Meer informatie over het A380-hotel is te vinden op de projectwebsite.

A380-hotel Toulouse

Beeld: Projet Envergure

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen