Martinair: Brandstoftoeslag op intercontinentale vluchten

6 september 2004 - 2:00
SCHIPHOL – De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair heeft deze week bekend gemaakt dat als gevolg van de aanhoudend zeer hoge brandstofprijzen men de huidige brandstoftoeslag van EUR 10,= per enkele reis verhoogt met EUR 5,= per enkele reis. Deze maatregel geldt voor alle van Schiphol vertrekkende passagiers met intercontinentale bestemming en gaat in op 1 oktober 2004.

De verhoging is tot nader order ook van toepassing op vluchten in winterseizoen 2004/2005 (vanaf 31 oktober).

Aangezien de bestaande brandstoftoeslag van EUR 20 retourvlucht) voor het winterseizoen 2004/2005 al in de ticketprijs is opgenomen, betekent dit volgens Martinair woordvoerder Eric van Doeselaar het volgende:

Toeslag retourvlucht te voldoen bij check-in, vertrek t/m 30 september 2004:
EUR 20,= toeslag per passagier

Vertrek van 01 oktober t/m 30 oktober 2004:
EUR 30,= toeslag per passagier

Vertrek van 31 oktober 2004:
EUR 10,= toeslag per passagier

De toeslag geldt op alle intercontinentale vluchten van Martinair en dient bij check-in op Schiphol te worden voldaan. Op de Europese vluchten wordt geen toeslag voor de passagiers ingevoerd, aangezien deze al in de pakketprijs van de touroperators is verwerkt.


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen