AMC Airlines: Amsterdam - Hurghada, 25 februari 2005

25 februari 2005
Vrijdag 25 februari vlogen mijn vriendin en ik voor een 8-daagse vakantie naar Hurghada. De maatschappij die ons daarheen bracht was AMC Airlines (vluchtnummer AMV 5153), een Egyptische chartermaatschappij. Na een korte incheckprocedure - het was verbazingwekkend stil bij de balies, ondanks dat het vliegtuig helemaal vol was - begaven wij ons naar gate D-41. Daar stond de MD-83 met registratie SU-BOZ reeds te wachten.

Het instappen ging heel gestructureerd en even voor schema vertrektijd had iedereen zijn plaats in het vliegtuig ingenomen. Wij zaten bij de nooduitgang, heel handig voor personen met lange benen, zeker bij maatschappijen die het niet zo nauw nemen met de wensen van lange Europeanen.

Even rond half 11 ontstond enige vertraging, omdat een team van de Rijksluchtvaartdienst het toestel aan nadere inspectie wenste te onderwerpen. Nadat ook die procedures achter de rug waren, vertrok het toestel met een vertraging van een klein half uur richting de Afrikaanse zon.

Onderweg weinig reden tot klagen. De vlucht verliep over het algemeen rustig, het cabinepersoneel was netjes en de woorden van de piloten zoals wel vaker onverstaanbaar. Minpuntje was dat ondanks de vluchtduur van vijfenhalf uur geen film werd vertoond. Op die manier duurt de vlucht wel heel lang. De maaltijd daarentegen was niet slecht: rijst met kip.

Na bijna 6 uur vliegen zetten de piloten na een prachtige aanvliegroute over de Rode Zee het toestel zonder haperingen aan de grond en kwam een einde aan deze vlucht.

Cijfer: 7,5

R. van Dijk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020