Cathay Pacific: Bangkok - Jakarta, 12 januari 2005

12 januari 2005
Had via een reisbureau in Bangkok, een asia airpass met 6 coupons van Cathay Pacific gekocht. Bestemming was een paar dagen Jakarta en zeven dagen Tokio. Ik ben een vliegtuigspotter, dus gek van vliegtuigen en luchthavens.

Vertrek was vanaf Bangkok via Hongkong naar Jakarta (vluchten CX701 en CX704), dit met een splinternieuwe 777-300. Had een vroege vlucht geboekt zodat ik wachtend op de vlucht naar Jakarta nog enkele uren op de lucht haven van Hongkong kon doorbrengen.

Kreeg van Cathay een stoel bij de nooduitgang, lekker ruim. Prima stoelen in de 777, goed onboard programma voor de liefhebber. Cabincrew aardig en professioneel, waar goed in Engels mee gecommuniceerd kan worden. Vertrek en aankomst keurig op tijd.

Hongkong fijne transfer luchthaven, 1 terminal ruim en goed overzichtelijk. Je voelt je er snel relaxt. Voor de luchtvaartliefhebber is deze luchthaven ook interessant.

De rest van mijn vluchten verliepen ongeveer het zelfde, uitstekend dus. Vluchten met 777 en A330 waren prima voor elkaar. Had zelfs het geluk een paar redelijk goede maaltijden te nuttigen, iets wat ik zelden meemaak.

Enige wat beter kan is tijdens het boekingsproces een vermelding te krijgen dat op de vlucht van en naar Jakarta een tussenstop op Singapore wordt gemaakt. Tip voor passagiers die niet vaak vliegen is dat men tijdens het boeken van vluchten vaak de indruk krijgt dat luchtvaart maatschappijen rechtstreeks van en naar bestemmingen vliegen, bijvoorbeeld Bangkok-Tokio. Vaak wordt echter gevlogen via transferluchthavens, zoals in mijn geval Hongkong, de hub van Cathay Pacific.

Al met al een 9 voor Cathay en een dikke 8 voor Hongkong, als transfer luchthaven.

F. Tinga

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020