Emirates: Dubai - Amsterdam, 13 februari 2014

20 februari 2014

Om 4:00u kwamen we aan op Dubai International Airport vanuit Phuket, Thailand. Om 8:20u zou onze vlucht naar Amsterdam (EK147) vertrekken. Deze vlucht werd uitgevoerd met de Airbus A380-800. De geplande vluchtduur was 7 uur en 20 minuten, zodat we om 12:40u op Schiphol zouden aankomen. Een paar weken voor vertrek had ik via internet (kosteloos) de stoelen 83H, J en K op de derde rij van het achterste compartiment van de economy class gereserveerd.

Om 7:35u begon het boarden vanaf gate B21. Heel opvallend was hoe weinig passagiers instapten; de economy class was maar voor maximaal 40% gevuld. En dan te bedenken dat Emirates sinds december 2013 twee keer per dag op en neer vliegt naar Dubai vanuit Amsterdam. Ben toch wel erg benieuwd wat de gemiddelde bezettingsgraad van deze vluchten is.

Kort na vertrek begon de inflight service met het uitdelen van een warm verfrissingsdoekje en de menukaart. Hieruit bleek dat eerst een ontbijt geserveerd zou worden en tegen het einde van de vlucht een warme lunch. Boven de Perzische Golf ontstond in een volledig heldere lucht plotseling vrij hevige turbulentie, waardoor de inflight service moest worden onderbroken. Met verbazing zag ik hoe ver de enorme vleugel van de A380 doorboog in de turbulentie.

Eenmaal boven land hield de turbulentie op. Wat volgde was een rustige en comfortabele vlucht. In het ICE inflight entertainment-syteem selecteerde ik een paar recente films en voor dat ik wist, zetten we al weer de landing in. Om 12:15u landden we op de Polderbaan.

Conclusie: een dikke 8,5 voor deze uitstekende vlucht.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020