Jazeera Airways: Bahrein - Koeweit, 23 mei 2006

23 mei 2006
Jazeera Airways is een lokale lowcost maatschappij uit Koeweit. Ik boekte voor ongeveer 40 euro een enkele reis van Bahrein naar Koeweit. De vlucht (J9-407) werd uitgevoerd met een nieuwe Airbus A320. Van tevoren kun je het gewenste stoelnummer al uitkiezen. Tevens bestaat de mogelijkheid om tegen meerprijs Bussiness Class te boeken. Een geringe meerprijs waarvoor men meer stoelruimte krijgt (de middenstoel wordt vrij gehouden en gratis eten drinken krijgt. Voor deze vlucht van 40 minuten leek me dat niet nodig.

Er werd keurig op tijd gevlogen en het interieur zag er nieuw uit. Leren stoelen en een net audio/video systeem. De video vertoonde voor de start een koranvers en gedurende de vlucht was onze route op het scherm te volgen. De veiligheidsdemonstratie werd door het cabinepersoneel uitgebeeld.

Op deze vlucht liep maar liefst 10 man/vrouw cabinepersoneel rond. Lowcost op zijn Koeweits zullen we maar zeggen. De vlucht zat nog niet half vol. Drankjes (niet alcoholisch uiteraard) en snacks werden tegen geringe betaling aangeboden.

Al met al een prima ervaring en airline.

Mijn beoordeling: 8

B. van Sante

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020