Malaysia Airlines: Kuala Lumpur - Amsterdam, 4 maart 2007

4 maart 2007
Zondag 4 maart sta ik twee lange uren voor de check-in balie van Malaysian Airlines (MAS) in Kuala Lumpur voor MH016 naar Amsterdam. Het personeel heeft me al gezegd dat de vlucht vol is en dat ze pas bij het afsluiten van de vlucht konden zeggen of ik mee kon.... En ja hoor, 30 minuten voor vertrek van de Boeing 747 naar Amsterdam werd ik geroepen en kreeg ik een instapkaart. Nu snel door de controles naar de gate!

Eenmaal aan boord moesten er eerst nog wat mensen omgezet worden omdat er meerdere double-seatings waren, maar de crew was erg behulpzaam en alles werd vlot geregeld.

Eenmaal in de lucht kregen we eerst een klein avondmaaltje. Je kon kiezen uit 3 verschillende maaltijden. Ik had de vegetarische lasagna. Die had duidelijk iets te lang in de oven gelegen. En van MAS had ik ook wel wat meer verwacht.. Het was erg weinig. En met drankjes kwam de crew ook maar weinig voorbij. Het ontbijtje was ook niet veel. Op Schiphol ben ik eerst maar wezen eten!

De beenruimte is ook magertjes. Zodra de passagier voor me de rugleuning naar achteren deed, moest ik dat ook doen, want anders was het wel heel erg krapjes! Oke, nu heb ik de laatste paar keren in Business Class gevlogen en dan is het sowieso te krap in Economy....

Gelukkig maakte het Inflight-Entertainment veel goed. Grote keus aan films, muziek, games, en een relatief groot beeldscherm in de stoel voor me. En Video-On-Demand is ook geniaal. Drie weken ervoor vloog ik met Austrian Airlines Business Class van Wenen naar Singapore, en daar moet je steeds op de tijd letten als je een bepaalde film wilde zien.

Al met al zou ik deze vlucht een 7 geven. Het personeel was zeer behulpzaam en een top inflight entertainment systeem, maar voor Europeanen weinig beenruimte en weinig eten.

S. v. S.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020