President Airlines: Rattanakiri - Phnom Phen, 20 september 2004

20 september 2004
In het kader van mijn Zuidoost-Azië trip heb ik op 20 september gevlogen van Rattanakiri, behorend tot de armste regio's van Cambodja, naar Phnom Phen, de hoofdstad van Cambodja. De check-in verliep zeer chaotisch, maar het vliegveld mag eigenlijk ook niet echt een vliegveld worden genoemd.

Een onverharde runway en indien er geen vliegtuigen zijn, kun je je brommer testen op de baan, of picknicken, of naar de koeien kijken die er over heen lopen.

Opvallend is ook dat de bagage niet wordt gecontroleerd, zelfs niet de handbagage. Bommen en messen, je kunt alles meenemen.

De vlucht was een genot voor elke enthousiast: het was een Antonov - 24 van de Cambodjaanse luchtvaartmaatschappij President Airlines. In Cambodja doen ze niet zo aan regels, zo kon het gebeuren dat een droom werkelijkheid werd: een kijkje in de cockpit en ook de landing meemaken in de cockpit.

De service aan boord was voor een vlucht van 1 uur ronduit perfect. Lekker eten en drinken, vriendelijke stewardessen en ook nog eens authentiek gekleed. De Russische piloten maakten een zeer soepele landing, de approach in de cockpit was een ongekende ervaring.

Mijn cijfer voor deze vlucht: 9

R. Visser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020