Turkish Airlines: Istanbul SAW - Amsterdam, 31 december 2013

10 januari 2014

Op de laatste dag van 2013 vloog ik met de TK1961 (12.05 uur) van Turkish Airlines van Istanbul (SAW) naar Amsterdam Schiphol terug naar huis. De vlucht werd uitgevoerd met een vrij nieuwe B737-800. De aardige mevrouw van Turkish met hoofddoek (één van de weinige!) op Ankara had mij stoel 12C bij de nooduitgang toebedeeld. Ik had zoveel ruimte dat ik zelfs het tafeltje helemaal moest uitrekken om het te kunnen gebruiken.

De kist zat compleet vol. Het viel mij op dat er veel mensen Istanbul SAW hadden gebruikt als overstap vanuit een ander land. Naast mij zaten een paar Joden. Aan de andere zijde een overstapper vanuit Georgië. Direct naast mij op 12D en E zaten twee leuke jonge Turkse vrouwen die ergens in Turkije op familie bezoek waren geweest en blij waren weer naar Nederland te mogen. Ze waren al het familiegeknuffel na een week compleet moe. Met de oudste van de twee dames, die direct aan het gangpad, lekker zitten kletsen.

De service van Turkish Airlines was weer perfect: een stukje Turksfruit als welkom, de warme maaltijd met Arabische kip met rijst, spinazie en salade, Turkse witte wijn en Turks bronwater, Panacotta en toastjes met kaas. De maaltijd werd besloten met koffie. De bemanning was leuk. De heren en dames deden hun best het leuk te maken. Er werd zelfs voor de mannen naast mij waarvan een vooraf geen Koosjere maaltijd besteld had een prima oplossing gevonden. (Is Halal, standaard bij Turkish, en Koosjer overigens niet bijna gelijk?) Onderweg werd er een film getoond die me weinig kon boeien. Het Turkish Airlines reclamefilmpje van voetballer Lionel Messi van FC Barcelona en basketballer Kobe Bryant van LA Lakers is wel weer heel erg leuk.

Ik begrijp waarom Turkish Airlines prijzen wint. Prima service voor een redelijke prijs. De vlucht werd ook nog eens compleet op tijd uitgevoerd (de te vroege landing werd teniet gedaan door het ‘Polderbaaneffect’). Maar op de aangegeven tijd stonden we aan de gate G2. Er is dus eigenlijk niets negatiefs over de vlucht te vertellen. Nou ja, alleen dan de meneer naast mij, die heel vaak en heel vies zat te hoesten. Turkish verdient een 10!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020