Air New Zealand: Auckland - Gisborne, 4 februari 2012

14 februari 2012

Op 4 februari vloog ik met Air New Zealand op en neer van Auckland (AKL) naar Gisborne (GIS) op het Noordereiland van Nieuw Zeeland. 's Morgens om 08.45 nam ik de NZ 2159 (Beech D1900, stoel 06F) naar Gisborne. Zonder security check konden we boarden! De vlucht duurde een klein uur.

Er was geen stewardess dus ook geen service. Dat was ook niet nodig omdat we laag vlogen en er veel te zien was. Opmerkelijk op het piepkleine vliegveld van Gisborne is dat er een spoorbaan de landingsbaan kruist. Dat geeft een leuke hobbel zodra je over de baan rijdt tijdens het landen.

Terug (NZ8650, 16.50 uur, stoel 12B) had Air New Zealand groter materieel ingezet. We vlogen terug met een DASH Q300. Ook deze vlucht bleef weer laag. Op een kleiner eilandje waar we pal langs vlogen was goed een actieve stomende vulkaan te zien. Wat heeft Nieuw-Zeeland toch een prachtige natuur!

Beide vluchten krijgen van mij een 9. O ja, het vliegveld van Gisborne heeft zelfs een eigen luchtvaartmuseum! (Helaas heb ik geen tijd gehad om dit te kunnen bezoeken).

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020