Jetstar: Launceston - Melbourne, 14 december 2012

28 december 2012

Op vrijdag 14 december 2012 vloog ik met Jetstar (vlucht JQ 742 van 18:10 uur) van Launceston op Tasmanië terug naar Melbourne op het “vasteland” van Australië. Jetstar is de goedkope versie van Qantas. Een soort easyJet, maar dan down under. Ik had een stoel bij de nooduitgang van de zilverkleurige Airbus A320 met ster. Dat was 23 Australische dollar duurder maar op een prijs van 99 dollar kun je je dat permitteren.

Het vliegveld van Launceton is redelijk oud maar er vertrekken toch nog heel wat vluchten vandaan met name naar Melbourne. Je loopt van de “terminal / luchthavengebouw” naar het vliegtuig, niks geen gedoe met slurven en bussen. Het vliegtuig is modern en de bemanning doet zijn best. Net als bij easyJet of Ryanair is er van alles te koop. Daar wordt weer weinig gebruik van gemaakt omdat de vlucht slechts 45 minuten zou duren in plaats van de 1 uur en 5 minuten volgens het schema.Echter nadat wij het “vasteland” bereikt hadden kwamen wij in slecht weer terecht (regen en onweer). Het vliegverkeer rond Melbourne werd stilgelegd en wij moesten in de lucht blijven hangen. Na drie kwartier rond gecirkeld te hebben mochten wij pas landen. De oorspronkelijke 45 minuten werden dus  toch nog anderhalf uur.

Op de grond meerden we aan bij een gate die niet bij een slurf uitkwam, maar bij een soort looppad (net als op Eindhoven). Eer we binnen waren, waren we dus ook nog klets nat. De terminal was overbeladen door dat de zomer(kerst)vakantie van vier weken voor de scholieren en studenten die dag begon. Het blijft wennen: Kerst (met plaatjes van sneeuwlandschappen) bij 30 graden.

De vlucht verdient een magere 7: het is vliegen en niets meer dan dat.

E. Niemeijer

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020