QantasLink: Melbourne - Devonport, 12 december 2012

24 december 2012

Op 12 december maakte ik gebruik van de QF 2051 van Melbourne naar Devonport aan de noordkust van Tasmanië. De vlucht werd uitgevoerd met een Dash 8-Q400 van Eastern in een beschildering van QantasLink. Ik had stoel 19A helemaal achterin, maar aan het raam.

Op de aangegeven tijd van 08:30 uur verlieten wij in een stralende zon (inmiddels al 26 graden C) Melbourne. Ik had een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de oceaan. Na een half uur vliegen werd het bewolkt en was het zicht helaas zo goed als weg. De vriendelijke stewardess verstrekte nog een kleine maaltijd (cakeje, zakje abrikozen, bakje jus d’ orange en een flesje water of kop koffie). Niet mis voor vijftig minuten vliegen!Daar ik al had ontbeten stopte ik het cakeje in mijn rugzak. Dat had ik niet moeten doen want bij binnenkomst sloeg de hond van de douane meteen aan! Ik voerde ongeoorloofde middelen in! Na inspectie door de aardige mevrouw van de douane mocht ik het cakeje (met zwarte bessen) toch behouden. De hond sloeg aan op fruit!

Het vliegveld van Devonport is heel erg klein. Er landen exact vier vluchten per dag. Allemaal van QantasLink vanuit Melbourne. In een kleine hangar stonden nog een paar sportvliegtuigjes en dat was het. Wel gaaf dat zo iets nog bestaat. Deze vlucht verdient een dikke 9!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020