Aeroflot: Düsseldorf - Moskou, 29 mei 2012

6 juni 2012

Op 29 mei moest ik voor de zaak naar het dorpje Gagarin (naar de kosmonaut) in de regio Smolensk ten Westen van Moskou. De handigste verbinding is dan over Moskou SVO te vliegen. Ik koos ervoor om vanaf Düsseldorf met Aeroflot te vliegen. Ik nam de SU 2331 van 10.40 uur (A320, stoel 13D).

Ik had op alle grote posters de afgelopen maanden al gezien dat Aeroflot van uniformen ging wisselen, van het saaie degelijke blauw naar een soort rood-oranje. Ik had het nog nooit in levende lijve gezien aan de bevallige lichamen van de vaak hele mooie Aeroflot stewardessen, maar op deze vlucht werd het wachten beloond. De dames zien er goed uit in het rood-oranje. De snit van de pakjes is nog wat ouderwets (daar is niets aan veranderd ten opzichte van de oude blauwe pakjes) maar de kleur doet wonderen. Zelfs de petjes zijn nog van hetzelfde model! De stewardessen lopen allemaal op rode schoenen. De hoogte van de hak varieert. Het is een lust voor het oog, hoe hoger hoe mooier! De purser was wat ‘buitenmodel’ en droeg nog het oude blauwe pak (haar minder bevallige maat 44/46 was blijkbaar nog niet voorhanden!).

De vlucht zat ram vol met Duitse bejaarden die een cultuurreis Moskou en Sint Petersburg gingen doen. Een hoop gedoe met hun plaatsen zoeken, plaatsen willen ruilen etc. Ze hadden vooraf hun immigratie formulieren al ingevuld. Hun reisbureau was blijkbaar vergeten te vertellen dat deze tegenwoordig automatisch worden gegenereerd aan de grenscontrole door het scannen van de paspoorten! De service aan boord was prima: drankjes en een maaltijd met keuze uit vis of vlees (lamsvlees dit keer). Aeroflot schenkt in de economy class geen alcohol. We landden bijna 10 minuten te laat door een teveel van tegelijkertijd inkomend verkeer. Het vliegveld (tenminste de D terminal van Aeroflot) is uitermate efficiënt. Binnen 10 minuten stond ik buiten te wachten op de importeur die op de verkeerde (E) terminal stond (weg tijdswinst!).

Op de 30e vloog ik ’s avonds terug met de SU 2334 van 20.40 uur (A320, stoel 16D). Het vliegtuig zat voor 2/3 vol. Ik had lekker de ruimte met twee stoelen. De pitch tussen de stoelen is sowieso niet slecht bij Aeroflot. De stewardessen inclusief de purser waren nu allemaal in het rood! Bij één van de dames die naast mij de veiligheidsinstructies demonstreerde noteerde ik rode schoenen met hakken van 10 cm. Ze speelde het klaar hier de hele vlucht van ruim 3 uur op te lopen!

De verzorging was weer prima, het vlees was dit keer kip. De hoog gehakte dame kwam mij (vanwege mijn FB kaartje) speciaal welkom heten en persoonlijk bedanken dat ik met Aeroflot vloog! Strak op tijd landden wij om 21.55 uur op het vliegveld van Düsseldorf.

Beide vluchten verdienen een 9!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019