Aeroflot: Kazan - Moskou, 22 november 2012

23 november 2012

Op 22 november vloog ik met vlucht SU 1191 (Aeroflot) van Kazan naar Moskou Sheremetyevo. De vlucht moest om 10:50 uur vertrekken en werd uitgevoerd met een Airbus A320. Ik had stoel 17D met een meer dan redelijke beenruimte. Het vliegtuig was tot de laatste economy class-stoel uitverkocht. Alleen in de business class  waren nog wat vrije stoelen beschikbaar.

Alvorens we het vliegtuig konden betreden hadden we eerst een lange busrit voor de boeg. Het vliegveld van Kazan wordt grondig verbouwd of eigenlijk compleet nieuw gebouwd inclusief een metrolijn naar het hart van de stad. De A320 stond vanwege het opknappen van het platform voor de oude en nieuwe terminal op een zijveldje geparkeerd. De nieuwe terminal ziet er fantastisch uit en zal in mijn ogen ook klaar zijn voordat in 2013 de UNIVERSIADE begint.

De vlucht vertrok tien minuten te laat en kwam ook nog eens tien minuten eerder aan dan was aangegeven.  Van de geplande 1 uur en 30 minuten bleef dan ook maar ruim een uur vliegen over. Tijdens de vlucht krijg je een plastic bakje met een pakje appelsap en een taai broodje met (naar ik denk) zalmsalade als beleg. Daarbij wordt nog koffie of thee geserveerd. NB: Aeroflot serveert geen alcoholische dranken op haar vluchten. Die zijn echter op de internationale vluchten tegen betaling in de economy class wel verkrijgbaar. En daar wordt dan weer heel weinig gebruik van gemaakt.

De vlucht telt mee voor mijn Flying Blue-saldo omdat Aeroflot een SkyTeam-lid is. Aeroflot is inmiddels druk met het promoten van de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi omdat zij een van de hoofdsponsors is. Op de internationale vluchten wordt je als FB-kaarthouder ook nog persoonlijk welkom geheten (in een soort van Engels) door de bevallige Russische stewardessen.

Deze vlucht verdient een 9. Mij bevalt Aeroflot wel.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020