Air Baltic: Riga - Amsterdam, 9 december 2013

10 januari 2014

Begin december moest ik voor dringende zaken in Riga, Letland zijn. Aangezien de agenda niet exact vast stond had ik nog geen vlucht terug naar Nederland gereserveerd dus uiteindelijk werd dat vlucht BT619/9 december van Air Baltic naar Amsterdam omdat deze vlucht het beste bij mijn tijdschema paste.

Boeking deed ik pas anderhalf uur voor vertrek online en ik had geen mogelijkheid om mijn boardingpass of E-ticket te printen. Bij de balie van Air Baltic op de luchthaven stond ik dus eerst zo'n 20 minuten in de rij alvorens een niet al te vriendelijke check-in employee mij met een handgebaar wegwuifde en zei dat ik de check-in zelf bij een check-in terminal maar moest regelen (die had ik dus helemaal niet gezien).

Dit bleek echter lastiger dan gedacht omdat sommige van deze terminals helemaal niet werkten en er ook geen enkele instructie was hoe e.e.a. in z'n werk ging. Ik heb vaak genoeg soortgelijke terminals gebruikt maar deze vond ik toch behoorlijk onduidelijk. Enfin, na 10 minuten toch mijn boardingkaart (op een dun velletje papier) geprint en op naar de gate (ik had alleen handbagage).

Riga is geen erg drukke luchthaven en ik was er vroeger al heel vaak geweest dus de security check, waar het vrij rustig was, was snel gepasseerd. Binnen de terminal de gekende winkeltjes en Duty-Free shops en restaurant mogelijkheden waar echter niets bijzonders tussen zat. Gate was zo'n 5 minuten lopen vanwaar we met de bus naar onze wachtende B737 werden gereden.

De vlucht zat vrijwel helemaal vol en na de de-icing (het was inmiddels gaan sneeuwen) vertrokken we vrijwel op tijd naar Amsterdam. Het toestel was niet veel bijzonders en was duidelijk niet meer het allerjongste in de vloot. Lederen stoelen, redelijk comfortabel dat wel, maar verder niks bijzonders.

De cabin crew kwam rond met verkoop van snacks en drankjes maar er zat niets van mijn gading tussen dus dat heb ik maar aan me voorbij laten gaan. Prijzen van het BOB-menu lagen rond het gemiddelde, soms naar mijn mening wat te hoog voor het gebodene. Vlucht zelf verliep zonder bijzonderheden, de informatie vanuit de cockpit was summier maar voldeed.

Na twee uur en een kwartier een rustige landing op de Polderbaan (uiteraard, wat anders) en dus
betekende dat weer een dikke twintig minuten hobbelen van Schiphol-west/west naar Schiphol-centrum terwijl er diverse andere landingsbanen ongebruikt veel dichterbij liggen (fijn hè, die milieuregeltjes in Nederland?).

Mijn indruk van Air Baltic? Niet echt goedkoop (ik had USD 371,00 betaald voor dit last minute Economy-ticket) maar oke, voor als je snel naar Amsterdam terug moet en verder niets om over naar huis te schrijven.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019