Air Berlin: Berlijn - Sylt, 15 augustus 2006

15 augustus 2006
Op 15 augustus met de nagelnieuwe Airbus A320 D-ABDI van Air Berlin naar het Duitse schiereiland Sylt gevlogen. De vlucht was redelijk goed bezet naar deze nieuwe Air Berlin bestemming. Het toestel was volgens de gezagvoerder vier dagen eerder vanaf de fabriek afgeleverd en had nog maar vijftig vlieguren op de teller staan!

Het spreekt voor zich dat het toestel er erg goed uit zag. Comfortabele leren stoelen en ruime afstand tussen de stoelen, een goede verlichting en een mooi wit plafond maakten dan ook dat het er ruim uitzag! De verzorging onderweg was prima met het tradionele broodje plus koffie en fris (nog steeds gratis) en het personeel was allervriendelijkst.

Op Sylt aangekomen na 43 minuten vliegen bleek dat het vliegveld niet
echt berekend is op vliegtuigen van het formaat A320. Aankomst was erg vlot want het luchthavengebouw is erg klein dus ben je snel buiten alwaar je met de bus of taxi in vijf minuten tijd in het dorp Westerland bent. De uitgaande passagiers komen na het inchecken terecht in een heuse partytent die als vertrekhal dienst doet.

Al met al een leuke ervaring om eens op een miniveldje te landen, en dat voor 29 euro all in.

Mijn cijfer is een 9

A. Wesdorp

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020