Air Berlin: Düsseldorf - Berlijn, 25 juni 2011

27 juni 2011

Een dagje op en neer naar Berlijn. Gekozen voor Air Berlin, dat een aantal keer per dag op en neer vliegt tussen Düsseldorf en Berlijn-Tegel. De dag voor vertrek werd ik er door een mailtje van Air Berlin (of is het nou airberlin?) op gewezen dat ik online kon inchecken voor zowel de heen- als terugvlucht. Voorzien van twee boardingpasses kwam ik op de luchthaven aan, waar ik binnen 5 minuten door de security was. Omdat het een binnenlandse vlucht betrof was een paspoort niet nodig. Althans, ik hoefde het op beide vluchten niet te tonen.

Vlucht AB6438, een Boeing 737-800, vertrok op schematijd om 9.35 van gate B33. Na de start richting het westen zou de vlucht een krappe 50 minuten duren, zo meldde de cockpitbemanning over de intercom. Ik had online stoel 30D geselecteerd, achterste rij aan het gangpad, mijn favoriete plek in Economy. De blauwe lederen stoelen zaten prima en ook de beenruimte was goed te doen.

De cabinebemanning ging kort na de start de cabine rond met koffie, thee en frisdrank en een broodje, inbegrepen in de ticketprijs. De vlucht zat nagenoeg vol en kruiste op 9,5 kilometer hoogte richting Berlijn. De vlucht kwam perfect op tijd aan.

Ook voor de terugvlucht, AB6447, gold een snelle security check. De luchthaven van Tegel is niet meer de modernste (wordt volgend jaar gesloten en vervangen door Berlin Brandenburg International Airport) maar voldoet nog steeds prima. Al was het wel even zoeken naar de gate. Terwijl alle passagiers nog zaten te wachten bij de gate werd er omgeroepen dat we 10 (!) minuten vertraging zouden hebben omdat het vliegtuig iets later binnenkwam. Erg attent, maar wel opvallend, aangezien ik nog nooit zo’n korte vertraging heb horen omroepen. Heel netjes, zouden ze op meer luchthavens moeten doen.

Onze Boeing 737-700 verscheen uiteindelijk en we konden met minimale vertraging terugvliegen richting Berlijn. Opnieuw een gangpadplaats op de laatste rij, stoel 26D. Ook nu ging de bemanning weer rond met drankjes en een kleine snack. Na 50 minuten landden we in de regen op Düsseldorf Airport.

Beide vluchten zou ik willen beoordelen met een nette 8.

K.J. van Woerkom

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020