Air Berlin: Düsseldorf - Dresden, 14 februari 2014

20 februari 2014

Op 14 februari moest ik weer in Dresden zijn normaal doe ik dat met de LH. Maar op deze dag kon ik voor de helft van de prijs met betere tijden met AB vliegen. (Verschil 200 Euro!) De vlucht werd uitgevoerd met een DASH 8-400 (stoel 7D). Ik vind het nog altijd leuk om met Turboprops te vliegen dus dat was vooraf al leuk. Vlucht AB6802 zou om 08.15 vertrekken en 5 kwartier later op Dresden aankomen. Dat paste perfect voor mijn afspraak van 10.00 uur in Dresden.

Alles leek er op dat het schema gehaald zou worden. De bus naar de kist bleef echter ernstig leeg. Circa 40 mensen die in de bijna 80-zitter lekker de ruimte hadden. Helaas gebeurde er niets. Na circa 15 minuten wachten kwam de aap uit de mouw. We moesten wachten op 20 passagiers van een vertraagde AB vlucht uit Cuba. Na 45 minuten kwam inderdaad een tweede bus met deze bruinverbrande vakantie geklede passagiers. Leuk voor die mensen dat ze niet op de avondvlucht van AB moesten wachten. Jammer van mijn afspraak dat die niet om 10.00 uur naar pas om 10.45 kon beginnen. Ook merkwaardig dat er geen excuses aan de 40 niet vakantievierende passagiers werden gedaan.

De service aan boord bestond uit een soort krentenbol en een drankje. Aan het eind van de vlucht kun je nog het beroemde chocoladehart van AB pakken. Op Valentijnsdag komt zo’n in rood bedrukt zilverpapier gewikkeld hart natuurlijk altijd van pas! De vlucht was verder prima, mooi uitzicht vanuit een hoogdekker die niet te hoog vliegt, maar door de vertraging (de “Cubanen” zullen er blij mee zijn geweest) krijgt de vlucht van mij een klein zesje.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021