Air Berlin: Düsseldorf - Moskou, 29 augustus 2011

31 augustus 2011

Op 29 augustus vloog ik met de AB 8394 van Düsseldorf naar Moskou Domodedovo (DME). De Airbus A320 was tot de laatste stoel uitverkocht. Bij het inchecken was de AB groundcrew dus streng met de handbagage. Helaas leidt dit tot willekeur. Wie een grote mond heeft krijgt dus alles mee. En de meeste Russen hebben een hele grote mond (!) en de groundcrew laat zich dus intimideren en staat alles toe.

Waarom ben ik toch zo braaf? Mijn rolkoffertje (dat voldoet aan de maten, iets te zwaar door mijn PC) ging helaas dus in het vrachtruim. We vertrokken op tijd: 10.25 uur. Na 25 minuten wordt er echter iemand compleet onwel en maken we een tussenlanding op Berlijn Tegel (TXL). Ambulances, Notartz, Polizei etc. stonden paraat aan het eind van de baan.

Na de afvoer van de patiënt vond er koortsachtig overleg plaats over het vervolg van onze reis naar Moskou. Wij werden uit het vliegtuig gehaald en ergens in de terminal gedropt. Er werd geen water of koffie verstrekt! Air Berling maakte zich er makkelijk vanaf! Na circa een uur konden wij terug naar het vliegtuig en konden onze reis vervolgen. Met ruim anderhalf uur vertraging landden wij om 17. 15 uur lokale tijd op Moskou DME. (GMT +3)

Daar begon de chaos pas echt. Heel Rusland kwam tegelijk terug van vakantie. Het kostte mij een uur om langs de grenspolitie te komen. Mijn koffertje lag toen al wel op de band. Door de vertraging zat ik nu midden in de spits en kwam in de strijd van de sterkste en meest brutale chauffeurs in het Moskouse verkeer!

De vlucht zelf geef ik een 7. Het grondpersoneel van Air Berlin krijgt voor deze vlucht een 3.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020