Air Berlin: Dusseldorf - New York, 10 mei 2012

29 mei 2012

Op 10 mei vlogen we vanaf Düsseldorf via Berlijn Tegel naar New York JFK. In Düsseldorf verliep alles voorspoedig, we waren snel door de douane en na een gate wissel konden we boarden. Iets voor twaalven landden we in Berlijn en gingen we op zoek naar onze doorvlucht. Die was snel gevonden. De douane ging hier ontzettend traag. Er waren twee scanners en wat beambten die de boel controleerden maar het schoot niet op.

Eenmaal in het vliegtuig, we stonden al op de startbaan, moesten we weer omkeren omdat er een onderdeel kapot was. Er werd een uur onderzocht wat het was, het onderdeel werd vervangen en nog eens een uur later gingen we dan toch de lucht in. Dit toestel had geen eigen schermpjes, maar nog schermen die aan het plafond hingen. Dat was toch jammer. De lunch die we aan boord kregen was goed te eten, net als het diner. Na een lange zit kwamen we met twee uur vertraging aan in New York, waarna we nog eens vrolijk twee uur in de rij mochten staan voor immigratie....

De terugreis op 17 mei was rechtstreeks. Inchecken ging vlot. Bij de douane stond een enorme rij, maar ook dat ging vrij vlot. Eenmaal na de douane was er niet zo gek veel meer te doen behalve wat taxfree winkelen. Wat wel leuk was, was dat we het vliegtuig aan konden zien komen rijden, en hem vervolgens helemaal uitgeladen en weer ingeladen zien worden.

Het boarden gebeurde in zones en ging best snel. In dit toestel zaten wel eigen schermpjes, zodat we lekker konden kijken wat we zelf wilden. In tegenstelling tot de heenreis was het diner ronduit vies. Het ontbijt was goed te doen, er kan natuurlijk ook niet veel mis gaan aan een broodje en een plakje ham. De aankomst in Düsseldorf was op tijd. Toen we bij de bagageband aankwamen kwamen onze koffers al tevoorschijn, dus dat ging supersnel. De douane keek nergens naar en we konden zo doorlopen.

Al met al vind ik Air Berlin van goede kwaliteit, zeker gezien de prijs die je voor een ticket betaalt. Ik neem het feit dat je bijvoorbeeld geen eigen schermpjes hebt dan ook voor lief. Verder is het gewoon een degelijke maatschappij. Ik zou Air Berlin zeker aanraden bij anderen.

Cijfer: 8

H. V.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020