Air France: Parijs - Miami, 3 september 2010

3 september 2010
Met AF690 van Parijs naar Miami in business class. Omdat deze vlucht al om 11.15 uur vertrekt vanaf Parijs wil AF graag dat je om 07.00 uur van Amsterdam naar CDG vliegt. Wij houden daar niet van, en zijn daarom de middag ervoor al naar Parijs gevlogen. Dat kost overigens niks extra!


Op CDG ging de incheck vlot: Air France heeft een aparte balie voor alle business class passagiers. Ook de securitycheck heeft voor business class passagiers een eigen rij: perfect!

De lounge op CDG is niet heel bijzonder, maar prima. Een oase van rust voor het vertrek. 'Ons toestel' bleek een oude 747-400. We zaten op stoelen 4 K & L. Deze toestellen hebben nog geen video on demand: de acht kanalen starten hun programma elke twee uur opnieuw. Een beetje ouderwets. De stoelen zijn ook oud: mijn stoel functioneerde niet, totdat de purser er een paar fikse trappen tegen gaf. Daarna deed ie het trouwens prima. Het fijne van het voorste deel van de cabine is de ruimte: de neus van de 747 voelt nou eenmaal erg ruim.

En de service: wij houden erg van het eten en drinken aan boord van AF. Een lekkere amuse, uitstekende keuze in hoofdgerechten, lekkere franse kazen en daarna nog heerlijke zoete nagerechten. De keuze van wijnen is beperkt, maar wel volledig afgestemd op de maaltijden. Ze smaakten uitstekend.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/maps/cdg-mia.jpg " alt="Foto: Great Circle Mapper "/>

AF-personeel staat soms bekend om de arrogantie. Wij werden verzorgd door een van origine Italiaanse stewardess, die er 'ouderwets' plezier in leek te scheppen het ons naar de zin te maken. Dat was erg plezierig!

Het personeel sloot alle ramen tijdens het uitdelen van de lekkere espresso(Illy, leuk detail!) en alle passagiers deden een tukje. Leuk detail: in de toiletten stond een ruim assortiment CLARINS huidverzorgingsproducten. Netjes! Twee uur voor aankomst kregen alle passagiers nog een lekkere salade met quiche en fruit.

Eigenlijk een prima vlucht, zij het in een verouderd toestel. Maar een 747 blijft wel erg prettig, al is het alleen maar vanwege de ruimte in het toestel.

Deze vlucht krijgt een dikke 9.

R. Picavet

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020