Air Iceland: Reykjavik-Akureyri, 15 september 2006

15 september 2006
Vandaag staat een dagtripje naar Akureyri geplant. IJslands tweede grootste stad in het Noorden. Om 08:45 zou NY546 vertrekken vanaf Reykjavik Domestic Air Terminal. Direkt naast het centrum van de stad.

De passagiersterminal bestaat uit één zeer kleine bagageband, een cafetaria en vier balie´s. Je kunt zo overal heenwandelen. Veiligheidscontroles hebben ze niet. Je wandelt dus ook zo naar het vliegtuigje. Een Dash 8, met 36 plaatsen. Ik zat op stoel 2D.Lekker aan het raam. Aan boord was alles in orde en functioneerde. De steward deed de briefing ´live´. Dus zonder microfoon. In de eerste rij zaten vier IJslanders en de rest van de passagieren bestond uit een groep Jappaners en mezelf. Dus voor de Engelse versie van het verhaal kwam hij dan een stapje naar voren. Dat gaf de vlucht een klein persoonlijk tintje.

De vlucht zelf duurde maar 35 minuten dus de catering is ook daaraan aangepast. Dus koffie/thee, pakje sap of water en een chocolaatje. Wat natuurlijk dik in orde is voor zulke korte vluchtjes.

Alles gaat snel, efficient en zonder wachtrijen.(tja, waar zou je ook in een rij moeten staan? Je stoelnummer staat op een papiertje met barcode en veiligheidskontrollen/x-ray is er niet) Als het nou altijd zo snel en stressloos zou kunnen zijn....

De terugreis verliep precies zo vlot en makkelijk als heen. Heel wat anders als de drukte op Copenhagen voor vertrek naar Ijsland of in Amsterdam waar ik op de terugreis moet overstappen.

Dikke 9 voor deze Air Iceland vlucht!! (het was ja wel een heel klein chocolaatje...)

S. van S.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020