Air Serbia: Amsterdam - Belgrado, 22 maart 2014

24 maart 2014

Omdat ik slechts het weekend had om voor waterpolo(zaken) Belgrado te bezoeken ditmaal gekozen om rechtstreeks te vliegen. Air Serbia is daarin de enige optie en heeft voor een dergelijk weekend relatief gunstige vliegtijden. Hoewel € 250,- eigenlijk veel te duur is voor een dergelijke retourtrip was ik wel benieuwd naar de ervaring aangezien de gebruikelijke route via Duitsland met Lufthansa erg goed bevalt.

Zaterdag 22 maart vloog ik derhalve met Air Serbia in een blanco (vanwege recente naamswijziging nog geen nieuw uiterlijk Boeing 737-300 met vlucht JU 361 naar de Servische hoofdstad. De kist zat voor zover ik zag grotendeels vol, maar in de 3-3 opstelling had ik naast me een centrale stoel vrij en dus wat meer welkome ruimte.

Het toestel vertrok op tijd, maar kende door matig weer een onrustige start. De relatief lichte turbulentie zou gedurende de vlucht nog enkele malen in niet al te erge mate voorkomen. Al snel na het uitgaan de riemen-vast lampjes begon de bemanning heuse menukaarten en daarna het eten rond te delen. Dit bleek een absoluut positief punt. Twee stukjes gegrilde kip met feta kaas, komkommer en tomaat samen met een broodje en vers fruit maakte dat er, lang niet zoals altijd het geval, kon worden genoten van het eten.

De bemanning spreekt prima Engels, ademt niet geheel verrassend een Servische (of wellicht Balkan) sfeer die ik wel gewend ben maar was wel accuraat. De tijd ging gelukkig snel voorbij en nadat ik wat probeerde te slapen (wat vaker niet dan wel lukt) kwam de mededeling dat we waren begonnen aan de daling richting Nikola Tesla Airport. Deze daling en vooral het laatste stuk was, ondanks een fraaie 22 graden met heldere lucht, onrustig en goed schommelend kwamen op de landingsbaan af. De piloten zetten de kist echter bekwaam en opvallend rustig op de grond.

De vlucht en algehele eerste ervaring met Air Serbia verliep enigszins volgens verwachting en ondanks het geschommel in de lucht verder wat je mag verwachten op deze route. Cijfer derhalve is een 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021