Alitalia: Amsterdam - Florence, 2 maart 2012

9 maart 2012

Op 2 maart vertrok ik vanuit Amsterdam naar Florence voor een zakenreis. Ik vloog business class dus mocht ik gebruik maken van de speciale security rij bij de douane. Door de drukte moest daar toch nog even worden gewacht maar verliep wel vlotjes.

De vlucht, AZ115, zou om 10 uur vertrekken maar door mist in Amsterdam en Florence vertrok het toestel ruim een uur later. Aan boord werd al snel het ontbijt uitgedeeld, bestaande uit warme broodjes en een croissantje, sap en koffie. Er was geen inflight entertainment maar gezien de vlucht nog geen 2 uur duurde was dit geen ramp. Het cabinepersoneel was hartelijk en werkte snel.

Bij aankomst stond ik met 10 minuten buiten, het vliegveld van Florence is klein en erg overzichtelijk.

Voor de terugreis op 4 maart was ik al tijdig op de luchthaven maar door de snelle douane zat ik al vrij snel bij 1 van de 8 gates. Zoals eerder vermeld was het vliegveld erg klein, zo ook de ruimte achter de douane waardoor er helaas weinig te doen is als je al door de douane bent gegaan. Het boarden leek op het eerste gezicht snel te gaan maar toen alle passagiers plaats hadden genomen in de bus die ons naar het vliegtuig zou brengen moesten we toch nog ruim een half uur wachten zonder enige mededeling. Uiteindelijk zijn we een kwartiertje te laat vertrokken.

Eenmaal in de lucht werd het diner, bestaande uit tonijn met groente en een toetje, weer snel geserveerd. Na 2 uurtjes vliegen landden we weer op Schiphol waar we vervolgens erg lang moesten taxiën om bij de gate aan te komen. Ook op deze vlucht was het cabinepersoneel erg aardig en maakte regelmatig een praatje met de passagiers.

Conclusie: fijne vluchten met erg aardig personeel. Jammer van de vertraging op de heenreis maar dit lag buiten de macht van de maatschappij. Het cijfer: een 7,5.

H.V.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019