Arkefly: Curaçao - Amsterdam, 14 juli 2005

14 juli 2005
Ik vloog op 14 juli met Arkefly vanuit Curaçao naar Amsterdam via Montego Bay (TFL362). Het check-in proces verliep niet zo snel aangezien ze op Curaçao nog manual werken (hoop dat dat snel verandert). Na dit hele proces, dat 45 minuten duurde, gingen we naar de douane.

Daar aangekomen moesten we in een lange rij staan. Er waren maar 2 x-ray's en het was ontzettend druk, aangezien KLM met een 747 vertok, AA met een 737, Air Jamaica met een A321 en dan nog Arkefly 767. Na zeker 1 uur in de rij te hebben gestaan kwamen we in de vertreklounge. Nog steeds is het een kleine en armoedige ruimte, maar dat zal snel anders zijn. De nieuwe terminal is bijna klaar.

De kist stond al klaar en ze waren volgens mij nog de laatste handelingen aan het doen. rond 15.00 uur gingen de deuren van de gates open en mochten we naar de kist lopen. Eenmaal aan boord gekomen had je niet echt het gevoel dat je aan boord van een Nederlandse airline stond; het cabinepersoneel was alleen maar lokaal en dat merkte je meteen. Ze waren zeer vrolijk en warm (daar kan de KLM nog wat van leren) en natuurlijk erg behulpzaam.

We waren al al 20 min voor vertrek klaar en moesten alleen nog wachten om toestemming te krijgen van de toren. precies om 16.20 uur verlieten we de gate richting Montego Bay. Na het opstijgen liepen de cabineleden de cabine rond om de service te beginnen, we kregen een lekker vers broodje en een sapje. Na 1 uur vliegen kwamen we aan in Jamacia; daar gingen wat passagiers vanaf.

Toen gingen de cabineleden vrolijk door het gangpad om te checken dat alle handbagage aan boord van de passagiers die in het vliegtuig waren (zeer netjes), dat gaf me een zeer prettig gevoel. Hierna mochten de ander passagiers aan boord.

Kort daarna vertrokken we naar Amsterdam. De maaltijd werd ongeveer 1 uur na vertrek uit Montego Bay geserveerd en zo gingen we een lekker rustige nachtvlucht tegemoet. De copiloot liep later ook nog even door het gangpad om te kijken of alles goed ging en zelfs hij maakte een praatje met de passagiers (ook hier kan KLM wat van leren).

Twee uur voor aankomst in Amsterdam liepen de cabineleden nog steeds met een ‘TUI-smile’, en serveerde een breakfast-box. Na aankomst in Amsterdam (polderbaan) vertelde de captain dat we in Haarlem waren aangekomen en dat we verder gingen rijden naar Amsterdam (iedereen moest lachen).

Eenmaal aangekomen aan de gate moesten we door een controlepost, erg lastig en duurde erg lang) maar al om al een zeer goede vlucht gehad en ik raad mensen ook echt aan om met Arkefly naar curaçao te vliegen. Ze krijgen daarom een 8+.

M. Cerovac

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020