Aurigny Airlines: Londen Gatwick - Guernsey, 4 november 2009

4 november 2009
Op woensdag 4 november met Aurigny Airlines van Londen Gatwick naar Guernsey gevlogen. Ons toestel, een vrijwel nieuweATR-72 met registratie G-VZON was tot op de allerlaatste plaats bezet. De lederen stoelen zaten prima voor een vlucht van ongeveer 40 minuten. De bemanning was vriendelijk en kwam rond met gratis drankjes en deelde een gratis exemplaar van de Guernsey
Press uit om alvast wat te weten te komen over de allerlaatste wetenswaardigheden over het eiland.


Na een rustige vlucht op 18000 voet via Southampton en het eiland Wight werd de nadering ingezet en kwamen de Kanaaleilanden in zicht met links Alderney en rechts Guernsey. Men volgde de kustlijn van Guernsey en via de hoofdstad St Peter Port een fraaie landing op het niet al te grote baantje van Guernsey.

De ATR-72 stond na enkele honderden meters taxiën al op het platform en na vijf minuten stonden we al met de koffers in de aankomsthal die vrij recent opgeleverd is met veel glas en op de tweede verdieping een fraaie horecagelegenheid met volop zitgelegenheid om vanachter het glas de vliegbewegingen gade te slaan.

Samenvattend een prima vlucht exact op tijd met vriendelijk personeel en een comfortabele ATR-72

Cijfer: 9

A.Wesdorp

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021