Austrian Airlines: Amsterdam - Belgrado, 16 augustus 2013

22 augustus 2013

Op 16 augustus 's ochtends vroeg was het dan zover, het weekendje Belgrado. Het begon met een stop in Wenen, waarbij er genoeg tijd was om even de stad in te gaan. De Fokker 100 zat goed vol en we kozen bijtijds het luchtruim. We hadden stoelen 19A/C net even voor de motor maar dusdanig dat je er op kruishoogte geen last van hebt. De airco was luidruchtig en de motor had bij een bepaalde toerental een rare zoem. Maar die scheen erbij te horen.

Op tijd arriveerden we in Wenen. Via de bus geraakten we in de aankomsthal. De bagageopslag lag klaarblijkelijk in een ander terminal. Na wat zoeken en enkele lange gangen door konden we ons koffertje voor 4 EUR/dag stallen. Daarna naar de trein. In het Austrian Airlines terminal betekent dat aan de ene kant van het gebouw de CAT (voor 19 EUR retour!!!) en aan de andere kant de OBB (voor 4.20 EUR retour). Je moet het maar weten. Zo'n 45 minuten na de landing zaten we dan eindelijk in de trein.

Rond 12.30 uur konden we onze koffer weer ophalen en konden we door naar de gate. Via veel gekke gangen, trappen en omwegen waren we dan eindelijk op de juiste vertrekhoogte (wat is Wenen een raar ouderwets ontworpen en onlogisch vliegveld). Na wat vertraging kwamen we rond 13.00 uur aan boord van onze A320 die ons in 50 minuten naar Belgrado bracht. Verzorging op beide vluchten sober (zeker ten aanzien van de OS prijzen die je vaak ziet) en niet heel onvriendelijk personeel (maar ook niet om over naar huis te schrijven). Ook doet de outfit van de stewardessen iets gedateerd aan (van top tot teen rood).

AMS-VIE: 7 -> voor de Fokker 100
VIE-BEG: 6.5 -> niets bijzonders

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen