Austrian Airlines: Skopje - Wenen - Brussel, 27 november 2005

27 november 2005
Op 27 november vloog ik terug van Skopje naar Brussel via Wenen met Austrian Airlines. Na een rustige herfst is de winter dit jaar vroeg begonnen. Zo ook afgelopen weekeinde, toen er zondagochtend zeer veel sneeuw was gevallen op de luchthaven van Wenen. Hierdoor vertrokken 's ochtends veel vluchten veel te laat, en dat had natuurlijk een effect op de aankomst- en vertrektijden van de latere vluchten op de dag.

Zondag kwam ik ruim op tijd aan op de luchthaven van Skopje. De geplande vertrektijd van vlucht OS 780 was 17u00, maar door late binnenkomst van het toestel was de uiteindelijke vertrektijd pas 18u15. Het inchecken ging zeer vlot. Daarna was het ruim 2 uur wachten. Skopje Airport is zeer klein. Er zijn slechts twee ‘gates’, waar vandaan je direct naar het vliegtuig kan lopen.

Austrian vloog op zondag met een Airbus A320 op deze route. Het is een zeer comfortabel toestel, met redelijk veel beenruimte, en gemakkelijke stoelen. Aan boord heeft Austrian het concept dat water, koffie en thee gratis is, maar voor de andere drankjes en broodjes moet je betalen. De prijzen zijn zeer democratisch.

Aan boord toont Austrian de Canadese ‘Video-Gags’ (verborgen camera programma) dat je ook aan boord ziet bij Iberia.

De overstap op de luchthaven van Wenen leek spannend te worden. We kwamen aan op het moment dat de aansluitingsvlucht (OS 357) zou vertrekken. Maar gelukkig waren alle vluchten vertraagd, waardoor we uiteindelijk toch de aansluiting hebben gehaald.

Van de vlucht naar Brussel heb ik niet veel meegemaakt. Ben vrijwel meteen in slaap gevallen.

Afgezien van de vertraging viel alles prima mee. Het personeel is vriendelijk. Alleen dat Austrian-uniform voor de flight attendants...het is erg rood.

Cijfer: 8

Daniel

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020