Austrian Airlines: Stuttgart - Wenen, 23 maart 2015

9 juni 2015

Na een succesvol bezoek aan Stuttgart werd ik ruim op tijd afgezet voor Austrian-vlucht OS184 van 17:40 naar Wenen welke gevlogen ging worden met een Fokker 100, wat ik als luchtvaartgek helemaal niet zo erg vind.

Om 16:45 kwam inderdaad de Fokker 100 OE-LVL naar de gate getaxied. Direct nadat de laatste passagiers van boord waren werd er begonnen met boarden voor de retourvlucht naar Wenen. Het boarden op Stuttgart ging wat rommelig maar wel snel en ook hier ging het boarden weer via de doe het zelf poortjes.

De vlucht zat erg vol en na flink wat heen en weer geschuif met handbagage van passagiers werd zelfs een deel alsnog ingecheckt en in het ruim vervoerd. Ik zat zelf op 12C, dat is een stoel bij de nooduitgang dus ik had meer dan genoeg beenruimte en de stoel naast me bleef leeg. De push back was precies op tijd en na een kort taxiritje kozen we om 17:45 het luchtruim op weg naar Wenen. 

De service aan boord bestond uit (non) alcoholische dranken en koffie of thee met een zoutjes of koekjes. De bemanning was erg vriendelijk en deed zijn werk efficiënt. Ik werd zelfs nog persoonlijk door de purser op hoogte gebracht van een gatewijziging voor mijn aansluitende vlucht naar Amsterdam. Vanuit de cockpit werd vlak voor vertrek en vlak voordat we aan de landing begonnen nog de nodige informatie meegedeeld.

Na een vlucht van ongeveer 50 minuten raakten de wielen de baan in Wenen en werden we na een taxiritje op het platform geparkeerd en werden we met de bus naar de terminal gereden.

Een no nonsense vlucht met wat ik een geweldig toestel vindt. Ik geef deze vlucht het cijfer 9.

T. Dijksterhuis

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021