Austrian Airlines, Wenen - Varna, 16 december 2013

1 januari 2014

Op maandag 16 december vloog ik van Amsterdam (OS 378 van 07.00 uur) via Wenen naar Varna in Bulgarije met de OS 763 van 10.00 uur. Het stuk van Wenen naar Varna had ik nog nooit gevlogen. Ik was in Bulgarije nooit verder dan Sofia gekomen. Met een oude Fokker 100 van Tyrolean in Austrian kleuren vloog ik op stoel 6D naar de kustplaats aan de Zwarte Zee.

Door de mist op Wenen waren alle vluchten, zowel inkomend als vertrekkend, vertraagd. Hierdoor was het mogelijk de aansluiting naar Varna te halen. We vertrokken om ruim 10.30 na aangekomen te zijn om 09.45 uur. Door de grote loopafstand op Wenen, de security, de paspoortcontrole en bus naar de Fokker was het echt krap aan. Maar het is altijd weer leuk om in een Fokker te vliegen. Je blijft toch van dit vliegtuig houden.

Snel na het opstijgen vanaf Wenen werd het mooi weer. De vlucht was aangenaam. De bediening en service waren sober (een cakeje of een mandarijntje en een bekertje koffie of water). Om bijna 13.30 uur (i.p.v. 12.50 uur) landde de Fokker 100 op Varna. Varna is een vliegveld dat eigenlijk alleen in de zomer voor de toeristenvluchten wordt gebruikt. In de winter is het uitgestorven. Er is wel een kleine twee maanden terug een nieuw en mooi luchthaven gebouw in gebruik genomen.

De vlucht verdient door de sobere service een kleine 7. De prijzen van Austrian zijn overigens wel zeer redelijk op deze verbinding.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019