Blue Islands: Guernsey-Jersey, 6 november 2009

6 november 2009
Tijdens een weekje vakantie op Guernsey de gelegenheid genomen om per vliegtuig een tripje naar Jersey te maken. Ik heb in het verleden al diverse malen dit tripje gemaakt met de Trislanders van Aurigny en daarom nu maar eens van Blue Islands gebruik gemaakt.Ik had van te voren al via Internet een boeking gemaakt en was zodoende op 6 november een half uurtje voor vertrek aanwezig op Guernsey om te boarden.


Onze vlucht werd uitgevoerd met 1 van de 4 BAe 32 Jetstreams die deze maatschappij bezit, de G-ISLC. Het toestel is klein maar redelijk comfortabel (cabine oogt wat gedateerd ). De co-piloot is tevens de gastheer en informeert de passagiers over de procedures bij start en landing. De cockpit is open dus heb je een goed beeld hetgeen zich in de cockpit afspeelt.

Het spreekt voor zich dat er op een vlucht van nog geen 15 minuten geen catering of iets dergelijks aanwezig maar het vliegen op een kleine 1000 voet over de fraaie Kanaaleilanden blijft magnifiek.

Blue Islands beschikt op zowel Guernsey en Jersey over een heuse lounge waar men vrij koffie/thee en frisdrank kan gebruiken voor vertrek. Voor een aangename prijs van rond de 60 euro kan men zo’n dagtripje maken en vooral in de zomermaanden vliegen zowel Blue Islands en Aurigny deze verbinding met een zeer hoge frequentie.

Cijfer: 9

A. Wesdorp

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021