bmibaby: Amsterdam - Birmingham, 5 februari 2005

5 februari 2005
Voor een voetbalwedstrijd waar ik met klanten naar toe moest, vloog ik naar Birmingham, en wel met de Britse lowcost airline BmiBaby. 's Ochtends zaterdag 5 februari om 06:00 vertrok ik naar Rosmalen om mijn klanten op te halen en daarna rechtsreeks naar Schiphol.

Rond een uur of half acht was ik op Schiphol en zocht ik balierij 22. Bij de rij aangekomen moest ik naar positie 8 en 9 waar al een rij mensen stond. Na 10 minuutjes was ik aan de beurt met het inchecken voor vlucht WW1012 naar Birmingham van 09:30. Na het inchecken door de douane en eventjes lekker wat drinken (kop koffie).

Na het drinken vertrokken we naar de gate. Op de monitor stond dat het vliegtuig 3 minuten eerder aan de gate werdt verwacht: ‘09:00 WW1012 Birmingham Verw. 08:57’. Om tien over negen was het toestel nog niet geland, en toch stond nog op de monitor verwacht 08:57. Om 09:20 was het toestel geland en omdat het vliegtuig sowieso maar 30 minuten zou blijven staan, was hij een klein beetje vertraagd.

Nadat hij uitgeladen werd, mochten we gelijk beginnen met boarden. ik had stoel 12C, weinig benenruimte in zo'n Boeing 737-300. Toen we al ruim 20 minuten aan boord zaten zonder dat er iets gebeurde, werd er omgeroepen dat een passagier niet was komen opdagen en dat zijn koffer uit het toestel moest worden gehaald. Zo gezegd, zo gedaan: na een kleine drie kwartier was zijn koffer gevonden.

Vlak daarna werden we achteruit getrokken en begonnen we met taxiën. Een roteind taxiën, want we moesten naar de achterste baan. Met een klein uur vertraging vertrokken we op Schiphol.

De service was niet geweldig. De stewardessen hadden alleen een felgroen bodywarmertje aan en ze kwamen één keer langs met het kleine airwinkeltje.

Na ongeveer 30 minuten werd de landing ingezet. De daling verliep vlekkeloos, alleen wat turbulentie toen we de wolken invlogen. De flaps werden naar beneden gedaan en het landingsgestel werd uitgeklapt. We landden precies 49 minuten te laat in Birmingham. Gelukkig nog op tijd voor de voebalwedstrijd.

Mijn cijfer voor deze vlucht is een terechte 6.

E. Nuijten

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020