CityJet: Rotterdam - Londen City, 14 mei 2010

14 mei 2010
Op vrijdag 14 mei vertrokken vanaf Rotterdam voor een dagje Londen. Om 06:15 uur aangekomen op Rotterdam, snel ingecheckt en twintig minuten later konden we al weer instappen. Op de monitoren stond vertrek bij gate 1, dit werd echter gate 4.Geen probleem natuurlijk, want die gates liggen zowat naast elkaar!

Met de bus naar het vlieguig gebracht (had makkelijk lopend gekund maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?!). Ik zat op stoel 12A (raam) en mijn vader op 12B. Er zaten trouwens maar 10 mensen in het toestel dus alles was zo gebeurd.

Na een kleine toespraak van Captain Smile (jup, dat was zijn echte naam) en Cabin Supervisor Margot startte Cpt. Smile de motoren en kwam de CS langs met een snoepje voor het opstijgen, erg goede service tot nu toe!

Na een vrij snelle taxi reden we naar RWY 24, en we stegen gelijk op zonder te stoppen. Eenmaal in de lucht vlogen we over de Europoort, waar mijn vader werkt (vliegtuig vlieg je er binnen vijf minuten overheen en mijn vader doet er 1,5 uur over vanaf Barendrecht).

Na 10 minuutjes kwam Daniël (de andere FA) langs met wat te drinken en een broodje. Iets wat me gelijk opviel is dat je het niet meer netjes op een dienblad krijgt met echt porselein en glas, wat wel zo was bij de VLM. Maar daar gaat het eten er natuurlijk niet minder lekker van worden.

Voor de rest rustige vlucht, het is namelijk maar 45 minuten vliegen en 20 minuten voor de landing kwam de CS nog een keer langs met iets te drinken en een chocolaatje en na een snelle approach stonden we op LCY, met een hele zachte landing maar wel heel hard remmen!
Snel naar de stand getaxied en we konden eruit, langs de paspoortcontrole wat uiteraard supersnel gaat met maar 10 personen en de eerste vlucht van de dag, snel geld gewisseld en hop naar de DLR voor een dagje Londen!

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/maps/LCY-RTM.jpg " alt="Foto: Great Circle Mapper "/>

Ik heb deze vlucht trouwens gemaakt voor het type toestel (Fokker 50). Ik wilde heel graag nog een keer met deze kist vliegen, en omdat ze er bij KLM ook allemaal uit zijn moest ik dus nog snel even hiermee vliegen =).

Op de terugweg nog even met een FA gesproken die zei dat het fantastische toestellen waren en ze bij CityJet nog geen plannen maken om ze eruit te halen, dus wie weet zal ik er ooit nog in werken!

Algemene indruk: 10 -> omdat het gewoon fantastisch is, veel beter dan KLM, LH, AF, BA etc.

Beenruimte: 10 -> ik kon mijn benen helemaal strekken dus niks over te klagen (1.79)

Eten: 7 -> Gewoon een normaal klef broodje, wat je bij elke maatschappij krijgt. Was trouwens wel een Full Free service.

Vriendelijkheid personeel: 8 -> Margot liep nog half te slapen en heb ik gedurende de vlucht niet echt gezien, Daniël was wel echt heel vriendelijk.

Prijs/ Kwaliteit: 10 -> je betaalt wat, maar dan krijg je full service, beenruimte en je landt op 2 geweldige luchthavens met korte in/ uit-check tijden.

Gem. cijfer: 9

W. de Werk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021