Continental Airlines: Amsterdam - Houston, 20 juli

20 juli 2010

Zondag 20 juli 2008 vertrokken wij met een groep van 13 mensen van Schiphol naar Houston met Continental Airlines (vluchtnummer CO47). Het inchecken met de groep duurde vrij lang, omdat een aantal mensen teveel bagage bij zich had. Het grondpersoneel was echter zeer vriendelijk en behulpzaam. Uiteindelijk waren we ingecheckt en konden we door de douane. Dit verliep ook vrij snel en na kort wat rondgelopen te hebben in de lounge moesten we naar de gate waar de Boeing 767-400 al klaar stond. Na als groep ondervraagd te zijn over het doel van de reis konden we instappen. Het vliegtuig bleek geheel vol te zitten en als groep zaten we enigszins verspreid achter in het vliegtuig.

Precies op tijd was het vliegtuig klaar voor vertrek, alleen begon het toen te regenen. Volgens de gezagvoerder was het toestel te zwaar om van een natte baan op te stijgen, dus er moest een container vracht uit het ruim gehaald worden. Na een half uurtje was dit gebeurd en vertrokken we alsnog. Vanaf de G-pier staken we de Schiphol-tunnel over, maar direct daarna draaide het vliegtuig om, om weer terug naar de G-pier te rijden. De gezagvoerder vertelde dat dit van de douane moest omdat men een container met koffers wilde controleren.

Na weer een half uur waren we opnieuw klaar om te vertrekken, alleen was er geen pushtruck beschikbaar, zodat we niet bij de G-pier weg konden. Uiteindelijk vertrokken we een uur en een kwartier te laat. We hadden een zeer groot deel van de Polderbaan nodig om met veel geweld los te komen, maar we waren onderweg. Iedereen had een eigen entertainmentsysteem, helaas begonnen de films wel op vaste tijden.

Het eten was prima en voldoende, evenals het onbeperkt drinken. Het personeel was aardig. Verder een prima vlucht, enkel wat heftige turbulentie over het zuidelijkste puntje van Groenland. Na ruim tien en een half uur vliegen maakte we een prima landing op Houston en vrij snel stonden we aan de gate. Vanwege de vertraging mochten de mensen die een transfer hadden (waaronder onze groep) als eerste van boord.

Eindcijfer 8.

D.R. Harting

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020