dba: Berlijn Tegel - Moskou Domodedovo, 17 november 2005

17 november 2005
Aanvankelijk zou ik met Germania Express (vlucht ST6132) van Berlijn naar Moskou vliegen. Maar de vraag op de route blijkt zo groot dat nu standaard een Boeing 737-300 van dba (voorheen Deutsche BA) wordt ingezet op de route.

Het inchecken op Berlijn Tegel doe je praktisch bij de gate. Het controleren van paspoort en visa duurde slechts een paar minuten en om 10.30 vertrokken we richting Rusland.

Het bleek een fijne verrassing om met dba te vliegen. De lederen stoelen zijn erg comfortabel en tijdens de vlucht wordt gratis drinken (zowel alcoholisch als frisdrank of koffie/thee) geserveerd, evenals een broodje. Niet slecht voor een vlucht van 2 uur en 15 minuten.

dba beschikt niet over inflight entertainment (dus geen tv of radio), maar je kunt als passagier wel kiezen uit een veelheid van kranten en tijdschriften om te lezen.

Wat me wel opviel was, dat een 737-300 aanmerkelijk luidruchtiger is dan een -700. Maar het geluid van mijn meegebrachte mp3-speler overstemde dit zonder moeite.

Keurig op tijd landden we in Moskou. Het was mijn eerste ervaring met dba, en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Goede service voor een betrekkelijk lage prijs.

Mijn cijfer: 8,5

K.W.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020