EasyJet: Amsterdam - Genève, 12 mei 2007

12 mei 2007
Op zaterdag 12 mei vloog ik samen met mijn vader een dagje heen en weer naar Zwitserland, Genève met Easyjet-vlucht EZS1354. We zouden daar een beetje de stad gaan verkennen. De vlucht moest vertrekken om 08:50 uur, helaas was er een uurtje vertraging. Maar daar konden we nog wel overheen komen. Eenmaal op Schiphol aangekomen gelijk naar de incheckbalies gegaan en onze boarding pass gehaald voor de vlucht. We hadden nog twee uur de tijd om rond te lopen op Schiphol.

We vertrokken vanaf de H/M gates, wat best een stukje lopen is. Eenmaal aangekomen bij de gates zagen we dat de vlucht 35 minuten vertraagd was. We hebben een beetje rondgelopen bij de G-gates. Om 08:55 uur kwam er op de borden te staan dat we konden boarden. Dus gelijk naar de gates gegaan. Het was niet zo heel erg druk, alleen je ziet nog steeds dat niet precies duidelijk is wat je wel en niet mag meenemen aan vloeistof in je handbagage. Om 09:25 uur konden we boarden. Omdat easyJet op de "lowcost” pier staat hebben ze daar geen "slurven”, dit scheelt tijd en geld.

In het vliegtuig (een Airbus A319) aangekomen kregen we kort verhaaltje van de captain over het weer in Genève. We vertrokken om 09:45 uur. Na de start hadden we veel turbulentie. Na de start kwamen al snel de stewardessen met de trolley. Helaas is het eten en drinken niet gratis aan boord bij easyJet, maar ze moeten ook ergens de winst uithalen. Easyjet heeft ook geen inflight entertainment, maar dat heb je ook niet nodig op een vlucht van 1:25 uur.

Ik moet zeggen dat de beenruimte bij easyjet heel erg meevalt. Het enige nadeel had ik alleen dat de passagier voor me naar achter ging met zijn stoel en dan word het wel iets krapper. De crew was de hele vlucht heel erg aardig en behulpzaam.

Het vliegen over de alpen is altijd zo mooi, die bergen met die besneeuwde toppen. Na ongeveer 1 uur vertelde de captain dat we gingen dalen en dat we een daling over het meer van Genève zouden hebben. Het was best turbulent weer rond Genève. Het dalen over het meer was zo mooi. Al die bootjes die je dan ziet varen, de stad en de bergen aan weerszijde.

Een uur een 25 minuten na de start vanaf schiphol landden we op de luchthaven van Genève. Het was een mooi geslaagde landing. Vijf minuutjes later kwamen we aan bij de gate. Snel uitgestapt en meteen op de trein gegaan naar Genève. Later die avond vlogen we weer terug naar schiphol met easyJet.

Alles bij alles was dit een zeer geslaagde vlucht. Ik heb nu al een paar keer met ze gevlogen en het blijft een zeer goede lowcost maatschappij. Zeer aan te raden voor korte en goedkope vluchten. Voor een enkeltje Genève betaal je maar 30 euro per persoon incl. alle toeslagen.

Mijn cijfer voor deze vlucht is: 8,5, omdat het personeel aardig en behulpzaam was, mooie landing, goede inlichting over vertraging, schone vliegtuigen en goede beenruimte voor een lowcost maatschappij.

J. Jacobs

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020