EasyJet: Amsterdam - London Gatwick, 21 augustus 2013

23 augustus 2013

De boarding start ruim op tijd, het vliegtuig is dan nog in geen velden of wegen te bekennen. Tegenwoordig krijg je bij easyJet ook een seat aangewezen. Het met zijn allen een vliegtuig bestormen om een goede plaats te bemachtigen en je cabine bagage goed op te bergen, is hiermee verleden tijd. Het instappen verloopt dan ook heel relaxed. Ook zijn er ogenschijnlijk behoorlijk wat zakenmensen aan boord. Die maken veelal gebruik van het speedy boarden. Families met kinderen hebben normaal gesproken ook voorrang bij het boarden bij easyJet, maar dat gebeurde dit keer niet.

De cabine bemanning, die er netjes en verzorgd uit ziet, begroeten de passagiers vriendelijk en verwijzen deze naar hun seats. Zij doen hun ding routinematig. Het toestel zit vrijwel vol. Na de gebruikelijke handelingen en mededelingen is het vliegtuig gereed voor vertrek. Het is iedere keer weer een genoegen om naar de efficiente turn around te kijken. De gezagvoerder doet zelf de walk around van zijn vliegtuig. Het valt mij op dat dit serieus gebeurd. Hij gaat keurig op zijn knieën om te kijken of de kleppen aan de onderkant van zijn motoren goed vast zitten. De pushback is stipt op schematijd 08:55 uur en dan taxiën wij naar de Kaagbaan. De baan voor vertrek is vrij en omdat de gezagvoerder en zijn bemanning alle noodzakelijke voorbereidende handelingen al achter de rug hebben, kan het gas erop en even later hangen we in de lucht voor de korte jump over de Noordzee.

De verwachte vluchtduur is 45 minuten. Weinig tijd voor catering onderweg, maar de cabin crew slaagt er toch in de passagiers die daar prijs op stellen te voorzien van een drankje of een hapje. Ook wordt er gecollecteerd. De opbrengst is voor Unicef. Om eerlijk te zeggen, hoeft dat voor mij niet. Het is niet de tijd en niet de goede plaats. En zo te zien wordt er ook weinig in het collectezakje gedropt. De gezagvoerder meldt halverwege de vlucht keurig de stand van zaken voor wat betreft de vlucht en wij krijgen o.a te horen dat er naar verwachting geland gaat worden vlak voor 09:00 uur (UK time). Dat is een paar minuten voor schematijd. En uiteindelijk gebeurd dat dan ook. Waardering voor deze (overigens korte) vlucht: 8.

C. Willemsen

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019