Eurolot: Krakau - Amsterdam, 4 mei 2014

7 mei 2014

Na enkele dagen verblijf in de supermooie stad Krakau vlogen we terug naar Amsterdam met Eurolot. Dat is blijkbaar het kleine broertje van LOT, de Poolse maatschappij, en die vliegt direct de route Krakau - Amsterdam met een DHC8-400, dat is een turboprop toestel en dat doet er net wat langer over, vluchttijd was 2.25u. De vlucht vertrok mooi op tijd om 16.10u en landde ook haarfijn op schematijd in Amsterdam om 18.35u. Hij zat helemaal vol, maar dat had zeker te maken met het einde van een lang weekend. 

De prijs was zeer goed te noemen: voor 100 euro hadden we een one way vlucht met 23 kg bagage allowance en drank/maaltijd inbegrepen, en was ruim lang vooraf gereserveerd. De inflight service was correct maar zonder veel franjes: de 2 stewardessen zaten in een ietwat stijf uniform en gedroegen zich ook naargelang, weet niet of het één iets met het ander te maken had. 

Als service kregen we een broodje met een lapje vlees en een drankje erbij, en dat was het. Ook correcte info onderweg door de piloten over de vlucht. Ik vond het toestel wel behoorlijk lawaaierig voor zo'n wat langere vlucht. Verder niets op aan te merken. Als je naar Krakau wil vliegen is dit vanuit Amsterdam zonder meer de meest directe en zeer betaalbare optie. We vlogen de heenroute met Wizz Air via Katowice. Ik geef deze vlucht een 7.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021