Eurowings: Dresden - Düsseldorf, 18 oktober 2013

31 oktober 2013

Vrijdagmiddag 18 oktober vloog ik vanuit Dresden terug naar Düsseldorf met de LH2773 (Lufthansa operated by Eurowings) van 16.15 uur. Ik had ’s morgens nog geprobeerd mijn wijzigbare ticket om te zetten naar een eerdere vlucht. De kosten hiervan bleken hoger te zijn dan de originele prijs van het ticket! Dus besloot ik toch maar de vlucht van 16.15 te nemen.

Na de huurauto te hebben ingeleverd kreeg ik bij de incheck machine stoel 3C toegewezen in de CRJ900 NG van Eurowings. Na het inchecken en het afgeven van mijn koffer kon ik door de securitycheck. De heren en dames hadden er zin in en onderzochten iedereen na het poortje nog eens met de hand. De meeste rolkoffers en andere handbagage werd ook nog eens aan een grondige inspectie onderworpen. De twee wachtrijen (van de vier rijen die ze hadden kunnen openen) werden dus langer en langer. Stiptheidsactie?

Na de eerste fatsoenlijke (te dure) kop koffie die week ging mijn SMS af. Jawel: de Lufthansa deelde mij mee dat er een uur vertraging zou zijn. Dat was jammer en balen dus. Nog meer e-mails beantwoorden en nog meer koffie om de extra tijd te doden. Om 17.10 uur werden we eindelijk de bus ingeladen om naar de CRJ gebracht te worden. De kist zat volledig vol. Om 17.35 kozen wij het luchtruim.

De chocoladereep werd al bij het instappen uitgedeeld. De piloot maande ons chagrijnig snel in te stappen omdat hij een slot had. LH / Eurowings is laat en de passagiers moeten zich dan haasten om het goed te maken. Dat is de omgekeerde wereld! Op Stoel 3A kwam een alleraardigste gezellige Duitse mevrouw te zitten waarmee ik gedurende de hele vlucht een leuk gesprek over zonnepanelen, biogas en het Oosten van Duitsland had. Ze woonde nu in Bonn maar had nog steeds heimwee naar Leipzig. Tijdens de vlucht werden twee drankjes (een warme en een koude) uitgedeeld.

Met de vlucht was niets mis. De 2 stewardessen deden hun uiterste best om aan de passagiers met een doorverbinding uitleg te geven wat ze moesten doen. Het wachten op de koffers duurde ongebruikelijk lang voor Düsseldorf. De thuisreis met de auto duurde iets langer dan gebruikelijk vanwege een tweetal ongelukken op de Autobahn. De vlucht verdient een 7. De hele ervaring vanaf Dresden tot Düsseldorf een 4.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019