Eurowings: Dresden - Düsseldorf, 2 april 2013

8 april 2013

Afgelopen dinsdag 2 april vloog ik met de LH 2775 van 20.25 uur terug uit Dresden naar Düsseldorf. De vlucht werd uitgevoerd door Eurowings met een CRJ 900 NG. Het was niet druk aan boord. Ik had vooraf stoel 7A geboekt. Helaas werd in het half lege vliegtuig stoel 7B ook bezet. De stewardess maakte mij er op attent dat ik of mijn buurman ook ergens anders mochten gaan zitten. Ik koos ervoor om mij te verplaatsen naar 4B met een lege 4A naast mij.

Naast de cockpit crew bestond de bemanning uit maar liefst vier stewardessen van Eurowings. Redelijk over bemeten voor de circa veertig passagiers. Van deze veertig passagiers waren er ook nog eens vier stewardessen van Air Berlin aan boord die direct achter mij op rij 5 en 6 zaten. De laatste dames bekeken hun collega’s van Eurowings kritisch. Er was veel commentaar. Grappig was dat één van de Air Berlin dames het toilet van de CRJ niet kon vinden en het ook niet wilde vragen aan haar Eurowings collega’s. Na enig Air Berlin teamwork kon de dame als nog het toilet van de CRJ vinden. De catering bestond uit een zakje zoutjes en een drankje. Ik koos voor een redelijke goed smakende en hete koffie.

Vlakbij mij zat een moeder met een kind dat steeds vervelender werd doordat het allang in bed had moeten liggen. Met name de AB dames deden hun best het kind nog te vermaken en de moeder het leven iets makkelijker te maken. Op Düsseldorf zijn wij geland van uit zuidelijke richting vanaf de stad. We vlogen eerst een halve cirkel rond de stad (van Oost (Kassel) naar West (Mönchengladbach)) met een prachtig uitzicht over de binnenstad en de daar doorheen slingerende Rijn. Het heldere vriesweer werkte eraan mee dat het toeristisch zeer verantwoord was. Zelfs de vier dames van Air Berlin waren onder de indruk van het geboden uitzicht. Ik weet nu zelfs waar hun familie woont!

Na de landing deden de Air Berlin dames hun uiterste best de moeder met kind te assisteren met uitstappen door de Maxi-Cosi en de tassen naar buiten te dragen. Hier waren ze alerter dan de Eurowings dames. Helaas word je met de CRJ’s altijd buiten op het platform geparkeerd en moet je met de bus naar de terminal. Daarom heeft mijn voorkeur toch een B737 of A319/320 van Lufthansa of Air Berlin op deze route. Deze worden wel aan de A (Lufthansa) of B (Air Berlin) terminal geparkeerd. Mijn punten: vlucht Eurowings een 9 (goed de ruimte gehad om lekker te zitten, alles op tijd en prachtig uitzicht), Air Berlin assistentie aan de moeder een 8 (Minpuntje: ze waren niet echt aardig naar de Eurowings collega’s) en een 8 voor het vliegveld van Düsseldorf (het blijft een fijn vliegveld waar je kort en dichtbij voor redelijke prijzen kan parkeren, P7 voor 23,50 Euro voor een vol etmaal). Parkeergarage P7 is vanuit de A terminal met een luchtbrug bereikbaar, binnen no-time zit je in je auto om naar huis te rijden. (Privium P2 op Schiphol is veel duurder en verder).

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020