Flybe: Amsterdam - Southampton, 14 September 2006

14 september 2006
Op 14 September 2006 met Flybe van Amsterdam naar Southampton gevlogen (vlucht BE1012). Het toestel was bij aankomst wat vertraagd, mede doordat er op 3 meter van de parking stand (H-3) ongeveer 15 minuten gewacht moest worden op een marshaller die het toestel via een paar ferme zwaaien met de bats parkeerde! Het incheck personeel kwam onzeker over en met ongeveer 1 uurvertraging vertrokken. De captain was duidelijk niet tevreden over de opgelopen vertraging en de afhandeling op onze nationale luchthaven.

Het toestel, een Dash 8-Q400 (de G-JECL) was voorzien van lederen stoelen en zag er verder prima uit! De afstand tussen de stoelen was niet echt ruim. De service aan boord was redelijk. Genoeg artikelen te koop.

Southampton op zich is een klein compact vliegveld waar voornamelijk Engelse maatschappijen vliegen zoals FlyBe, Eastern, Aurigny, British Airways en Scot. Ik ben ‘s avonds weer teruggevlogen naar Amsterdam - wederom met weinig passagiers - met dezelfde machine als ’s morgens. Deze kist heeft aan de buitenkant een portret van voormalig Brits voetbalicoon George Best.

Het geluidsniveau binnen is afhankelijk van waar je zit! ‘s Morgens op rij 18 redelijk maar ‘s avonds op rij 8 behoorlijke vibraties die pas op kruishoogte wat minder werden! Na 52 minuten weer geland op Schiphol alwaar de crew na enig zoekwerk in het donker vanaf de polderbaan naar de H-Stand moest alwaar het inparkeren deze keer wat vlotter ging.

De passagiers voor de retourvlucht stonden al te wachten. Het waren er slechts 11 zodat ik denk dat het met deze dienst en de concurrentie van Scot op deze route niet mee zal vallen om break even of winst te maken! BMI regional die vanaf oktober als derde deze lijn wilde gaan vliegen heeft bij voorbaat al afgehaakt. Al met al een 7,5 voor de vlucht.

A. Wesdorp

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020