Germanwings: Düsseldorf - Dresden, 14 april 2014

5 mei 2014

Op de 14e april moest ik werkelijk plotsklaps naar Dresden. De klant waar in jaren achter heen had gezeten was ineens klaar om te bestellen. Op vrijdagavond voorafgaand heb ik zelf (i.p.v. ons reisbureau) nog een ticket geregeld om op één dag heen en weer te kunnen daar ik de 15e al een reis gepland had. Zowel Air Berlin als Germanwings weten wat ze moeten rekenen als je op het laatste moment gaat boeken. Tot mijn verbazing was de laatste het goedkoopste.

Ik boekte dus de 4U 9028 van 07.00 uur en de 4U 9023 van 20.45 uur van Germanwings. De heenvlucht werd uitgevoerd met een A319 in Germanwings kleuren met de dames in de paarse uniformen. De maandagmorgen vlucht heeft dus duidelijk meer belangstelling dan de overige vluchten die met de Eurowings CRJ’s worden uitgevoerd. 

De procedure van de zakjes met een broodje gaat de vaste Germanwings bemanningen beter af dan de ingehuurde vliegtuigbemanningen van Eurowings. De vlucht werd mooi op tijd uitgevoerd zodat ik ruim op tijd op mijn afspraken kon zijn. De jarenlange arbeid resulteerde in een bezoek van minder dan een uur aan mijn klant, bijna een soort van anticlimax. De hele grote order werd gegund en ik ging blij terug naar Dresden.

Uiteraard was ik nu veel te vroeg en heb mijn tijd in de LH lounge door gebracht met PC werk en het bellen van mijn collega’s om met hun het blijde nieuws te delen. Het is leuk overigens hoe LH zijn best doet om de paasstemming in een lounge te brengen. (Eieren, advocaat, versiering.) De terugvlucht werd door Eurowings uitgevoerd met een CRJ 900 NG (stoel 9C). 

Weer het zakje (geen variatie, behalve vlees of kaas) in mijn klasse. De bemanning wordt wat handiger met het verdelen van de zakjes nu ze het systeem op hun mini tablet doorhebben. Maar het blijft een mal gezicht: jij wel/jij niet. Beide vluchten krijgen een 8. Mooi op tijd en redelijke degelijke Duitse service. De LH krijgt voor haar lounge opleuken een 10!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021