Germanwings: Maastricht - Berlijn Schönefeld, 1 augustus 2011

4 augustus 2011

Op 1 augustus heb ik sinds lange tijd weer eens van de diensten van het Duitse Germanwings gebruik gemaakt. Ik moest voor de zaak ten zuiden van Berlijn zijn. De optie om voor 97 euro all-in heen en weer te vliegen van Maastricht naar Berlijn Schönefeld was daarvoor dan ook een goede mogelijkheid.

Heen vloog ik met de A319 van Germanwings (vlucht 4U8147 om 19.50 uur, stoel 15D). De vlucht werd perfect op tijd uitgevoerd. Het zitcomfort is minimaal ondanks dat ik twee lege stoelen naast mij had. De door de purser aangeprezen etenswaren waren niet aanwezig (op!) Door technische problemen kon alleen met contante euro's betaald worden. Creditcards konden (helaas) niet worden geaccepteerd.

Op Schönefeld werden wij per bus naar de Germanwings ‘terminal’ gereden. Het toekomstige vliegveld dat in aanbouw is krijgt inmiddels vorm aan de overzijde van de huidige (nood) gebouwen (aan de andere kant van de start- en landingsbaan).

Terug op 2 augustus met dezelfde A319 (vlucht 4U8148, 18.30 uur, stoel 11D). Weer alles 100% op tijd, weer twee lege stoelen naast mij. Nu wel alle broodjes aan boord maar weer alleen met cash euro's te betalen.

De bezettingsgraad zal op beide vluchten net geen 60 procent zijn geweest. Ik betwijfel dan ook of deze vlucht lang zal blijven bestaan. Over twee weken ga ik het nogmaals vliegen. Ik geef beide vluchten een kleine 7 (vanwege het mooi op tijd zijn!), wie niet veel betaalt mag ten slotte ook niet heel veel comfort verwachten!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020