Hop!: Dusseldorf - Barcelona, 30 april 2013

11 mei 2013

Geboekt op de site van KLM, ontvangen een vluchtnummer van AirFrance, een e-ticket van HOP! uitgevoerd door resp. Britair en Airlinair van Dusseldorf, via Lyon naar Barcelona. Ik begrijp dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Op 30 april waren we om 10.30 uur aanwezig op de luchthaven van Dusseldorf. Inchecken ging snel aangezien de check-in counter van KLM/AirFrance reeds open was. Snel ons koffer afgegeven, door security en lekker even wat eten.

Om 12.30 uur begon boarding en per bus werden we naar het vliegtuig gebracht. De AF5449 naar Lyon werd uitgevoerd door een CRJ-100 van Britair (F-GRJN), stoel 8A en 8C op de nooduitgang met voldoende beenruimte. Strak op tijd koos het, half lege, toestel om 13.00 uur het luchtruim om na 1 uur en 10 minuten het asfalt te raken in Lyon. Verzorging aan boord bestond uit een drankje en de keuze uit crackers of koekjes.

De overstap op Lyon Saint-Exupery verliep erg efficiënt. De B-terminal waar alle toestellen van AirFrance Regional/Hop! aankomen is erg klein, overzichtelijk en goed beloopbaar (tijdens de terugvlucht stond ons toestel uit Barcelona om 19.30 aan de gate en vertrok onze doorvlucht naar Dusseldorf om 19.50, de aansluiting makkelijk gehaald en zelfs de bagage was aan boord).

Een uur later vertrok onze doorvlucht naar Barcelona. De AF5494 werd uitgevoerd door Airlinair die op dit traject een EMB145 (F-GRGK) inzette. De vlucht naar Barcelona duurde 1 uur en 5 minuten en ook deze vlucht verliep zeer punctueel. Weer voldoende beenruimte op stoelnummer 18D en 18F en weer een drankje met dezelfde keuze uit koekjes/crackers.

Zeer mooie aanvlucht langs de Costa Brava en een rustige landing op 25R op El Prat. Ook hier weer een rit per bus naar de terminal om heel snel onze bagage in ontvangts te nemen.

Voor 137 euro per persoon retour is deze verbinding van Hop! een goed alternatief naar Barcelona. De kleine toestellen hebben als voordeel dat je snel in de terminal bent en je bagage ontvangt. Daarnaast voelt dit toch nog net iets meer als het echte vliegen.

Cijfer vlucht Dus - Lyon: 8
Cijfer vlucht: Lyon - BCN: 8

Y. Heynen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020