Iberia: Amsterdam - Barcelona, september 2003

1 september 2003
Alhoewel er genoeg concurrentie is op de route naar Barcelona van de gevestigde 'lowcost' maatschappijen easyJet en BasiqAir bleek na even zoeken op het internet Iberia als voordeligste uit de bus te komen. Voor 150 euro retour was een prima deal aangezien BasiqAir en easyJet beide duurder waren op de data dat ik moest reizen.

Beide vluchten (IB 4263 en IB 4248) werden uitgevoerd met een Airbus A320. Wat meteen opviel was de zeer grote beenruimte, vooral in de rijen 5 tot en met de rij bij de zogenaamde overwing-exits. Mijn stoel was 6A en de beenruimte was echt fenomenaal! Het toestel zelf vond ik er een beetje rommelig uitzien (de toestellen van easyJet zijn schoner) maar verder zag alles er prima uit.

De service was vrij standaard, het eten was oké, er werd goed geanticipeerd op verzoeken uit de cabine voor extra drinken en het cabinepersoneel was over het algemeen erg attent. De vlucht zelf was uitstekend, het weer hielp ook erg mee (zowel heen als terug prachtig weer gehad) dus niets te klagen.

Ik zou Iberia kunnen aanbevelen als alternatief voor bijvoorbeeld easyJet en BasiqAir. Vroeg boeken is wel een aan te bevelen, maar je kunt er zomaar achterkomen dat je voor minder of minimaal evenveel euro's naar Barcelona kan vliegen maar dan met een airline waar je nog wel eten en drinken krijgt.

Dit niet ten nadele van de lowcost maatschappijen, want daar vlieg ik zelf ook zeer geregeld mee.

Het cijfer voor deze vlucht: 8

N. Graafland

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020