Iberia: Brussel - Tenerife, 27 maart 2008

27 maart 2008
Op 27 maart vertrok ik met mijn zus en ouders naar Tenerife. Dit deden we met luchtvaartmaatschappij Iberia. We zouden van Brussel met een tussenstop op Madrid vliegen. Op Brussels Airport aangekomen zetten we onze bagage af aan de drop off balie van Iberia, aangezien we al hadden ingecheckt via internet.

Aan de balie kregen we te horen dat we eigenlijk aan de gewone incheckbalie hadden moeten gaan staan. Gelukkig was de dame zo vriendelijk ons toch te helpen.

Vlucht IB 3207 had geen vertraging, maar omdat we toch iets te vroeg waren gingen we nog even naar de lounge. Eenmaal bij de gate aangekomen stond daar de Airbus A321 van Iberia te wachten. We ging op tijd aan boord, maar het duurde even voordat het vliegtuig van de gate werd geduwd.

Aan boord van ons toestel was er geen inflight entertainment. Het personeel kwam langs met veel te dure broodjes en andere producten. De kwaliteit van de stoelen is vrij normaal, maar je had wel veel beenruimte. De landing was nogal hard door de aanwezige turbulentie.

Het vliegtuig dat ons naar Tenerife moest brengen was eveneens een Airbus A321. Vlucht IB 0972 vertrok op tijd naar de Canarische Eilanden. Weer was er geen inflight entertainment, zelfs geen televisiescherm dat aan het plafond hangt. Het personeel was overigens hetzelfde als op onze vlucht vanuit Brussel.

Rond de middag landden we op baan 8 van Reina Sofia Airport. Op de terugvlucht moesten we na aankomst op Brussel een uur wachten op onze bagage.

Na deze vlucht staat mijn besluit vast, ik vlieg nooit meer met Iberia. De vlucht geef ik een 6, de afhandeling door Flightcare een 7.

S. Esselens

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020